a
  • Haber Postası
  • Genel
  • CHP Mersin Eski İl Başkan Adayına 6 Aylığına Partiden Geçici İhraç

CHP Mersin Eski İl Başkan Adayına 6 Aylığına Partiden Geçici İhraç

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin eski İl Başkan Adayı şimdinin Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Serhat Dövenci CHP Mersin İl Disiplin kurulunun kararı ile geçici olarak 6 ay süreyle partiden ihraç edildi. Geçici olarak ihraç edilen Dövenci bir süreliğine Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı bir şirketin yönetiminde de yer almıştı.

 

Uzun süredir Covid-19 ile mücadele eden ve Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında yendiği amansız hastalık sürecini anlatırken duygulanan CHP’li Serhat Dövenci’nin Disiplin Kurulu kararı ile partisinden 6 ay süre ile ihracına karar verildiği ortaya çıktı. Covid-19 virüsü ile yaklaşık 1 aydır mücadele eden ve amansız hastalığı yenerek katıldığı meclis toplantısında süreci anlatan CHP’li Serhat Dövenci’nin İl Disiplin Kurulu kararı ile 6 ay süreyle partisinden geçici olarak ihraç edildiği ortaya çıktı. Dövenci, ihracı doğularken şu ana kadar kararın kendisine tebliğ edilmediğini söyledi. Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Semra Kabasakal ise parti disiplini açısından konu ile ilgili konuşmasının doğru olmadığını dile getirdi.

 

Sözcü Gazetesinden Ali Ekber Şen’in haberine göre ;Mersinli iş insanı CHP’li Serhat Dövenci, geçtiğimiz kasım ayında MESKİ ile ilgili Başkan Vahap Seçer’e borçlanma yetkisinin Cumhur İttifakı’nca ret edildiği toplantıda, oylamaya katılamadan salonu terk ettiği saptandı. CHP Grup kararı bulunmasına rağmen toplantıyı terk eden Dövenci, İl yönetimince ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

 

SAVUNMASI ALINDI

Gelişme üzerine harekete geçen Avukat Semra Kabasakal başkanlığındaki İl Disiplin Kurulu, Serhat Dövenci’nin dosyasını ele aldı. Dövenci ise verdiği savunmasında aynı gün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısı olduğunu, meclis üyesi görevi nedeniyle de bu toplantıya katılmak zorunluluğundan borçlanma oylamasını bekleyemediğini, grup kararına da aykırı bir davranışının söz konusu olmadığını söyledi.

 

6 AY GEÇİCİ İHRAÇ KARARI

CHP İl Disiplin Kurulu savunmasını yerinde ve yeterli görmediği Serhat Dövenci’yi, 6 ay süreyle partiden geçici ihracına karar verdi. Dövenci’nin Covid-19 testinin pozitif çıktığı 14 Kasım’dan bir hafta önce alındığı öne sürülen disiplin kararının ortaya çıkan hastalığı nedeniyle de tebliğ edilemediği öne sürüldü.

 

“CANIMIN DERDİNDE İKEN İHRAÇ EDİLMİŞİM”

Yıllardır parti bünyesinde etkin çalışmaları ile tanınan tabanda da sevildiği ifade edilen Serhat Dövenci, geçici ihracıyla ilgili Tanık Haber’e konuştu. 14 Kasım’da Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirten Dövenci, “Hastaneye kaldırıldım 14 gün ölümle pençeleşirken şifa bularak çıktım. Hastaneye yatmadan kasım ayı sonunda, MESKİ borçlanması oylamasına katılmayarak grup kararına aykırı davranışta bulunduğum iddiasıyla savunmam istendi. Savunmamı verdim. O gün aynı saatte MTSO Meclis toplantısı vardı. Bende meclis üyesi olduğum için o toplantıya katılmak üzere borçlanma oylamasını bekleyemeden salondan çıkmak zorunda kaldığımı, grup kararına aykırı bir davranış içinde olmadığımı dile getirdim” dedi.

 

GRUPTA İTİRAZIM SIKINTI YARATTI

Hakkında verilen 6 aylık geçici ihraç kararının altında CHP Grup toplantısındaki itirazının neden olduğunu savunan Dövenci şu iddialarda bulundu:
“Her zaman olduğu gibi meclis toplantılarından ancak yarım saat önce CHP grubumuz toplanıyor. Yine borçlanmanın ele alındığı toplantıdan yarım saat önce toplanmıştık. 27 ayrı dosya vardı. Bende, meclis toplantılarının en az 3 saat öncesinden grubun toplantıya çağrılmasını böylece gündem maddelerinin daha iyi müzakere edilebiliceğini ve daha sağlıklı kararlar çıkacağını söyledim. Orada Başkan Vahap Seçer’in de olduğu toplantıda bunun demokratik bir hak olduğunu, böylece meclis üyelerinin neyi oylayacaklarını bilmeleri açısından gerekliliğini ifade ettim. Ancak, başkandan tepki gördüm.”

 

BEN HASTANEDE İKEN İHAÇ KARARI ÇIKMIŞ

CHP’li Dövenci, Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yatarken kendisi ile ilgili ihraç kararı alındığını da iddia ederek, şöyle dedi:
“Ben hasta yatağında hayat mücadelesi verirken bu karar alınmış. Hastaneden çıktıktan sonra eski bir milletvekilimiz aradı. ‘Seni ihraç etmişler’ dedi. İnanamadım. O sırada yanımda geçmiş olsun dilekleri için bulunan parti arkadaşlar da vardı. Disiplin Kurulu Başkanı Semra Kabasakal’ı arayarak telefonun megafonunu açtım. İhraç kararının doğru olup almadığını sordum. Bana ‘Doğru böyle bir karar verdik’ ‘Neden ben yoğun bakımda iken verdiniz’ diye sordum. ‘Sen daha yoğun bakımda değildin’ dedi. ‘Ama mecburen imzaladık. Hastanedesin diye tebliğ etmedik’ diye konuştu. Bunu yanımdaki partili arkadaşlarda çok net duydu. Yani ben canımın derdinde iken yıllarımı verdiğim partim beni ihraç etmiş. Bu karar bana henüz tebliğ edilmedi, edildikten sonra da itiraz edeceğim. Açık ve net söylüyorum, grup toplantısındaki çıkışım nedeniyle Disipline sevk edildim. Bu demokratik bir davranış biçimi değil, hukuken hakkımı sonuna kadar arayacağım.”

 

KABASAKAL : “PARTİ İÇİ BİR KONU YORUM YAPAMAM’

Öte yandan CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Semra Kabasakal, Tanık Haber’e şunları söyledi:
“Bu parti içi bir meseledir. Bunun basında veya sosyal medyada tartışma konusu yapılmasını Disiplin Kurulu Başkanı olarak doğru bulmam. Disiplin konusu hassas bir konudur. Disiplin Kurulu Başkanı olarak bu süreçte görüş belirtmem doğru olmaz. Parti disiplini açısından da doğru bulmadığım için yorum yapamam.”

CHP Mersin Eski İl Başkan Adayına 6 Aylığına Partiden Geçici İhraç 1 - AdsYz 10

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0