a

Medya ve Gençlik söyleşisi Tarsus’ta Yapıldı

Tarsus’ta düzenlenen “Medya ve Gençlik” adlı söyleşiye MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe konuşmacı olarak katılıp, medyanın tarihsel sürecini anlattı.

MEDYAD’ın Öğrenci Medya Buluşması Platformu kapsamında düzenlediği ‘Medya ve Gençlik’ konulu söyleşi, Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Söyleşiye Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı-Türkiye  Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kaya Tepe, MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan,Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Söker, okulun öğretmen ile öğrencileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Medya ve Gençlik söyleşisi Tarsus’ta Yapıldı 1 - 6 1

MGC başkanı R. Kaya Tepe basının ve gazetecilerin önemini, tarihsel sürecini ve gelişimini anlattı. Kurtuluş Savaşı döneminde gazetelerin oynadığı büyük role değinerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuvayi Milliye’yi ve Milli Mücadeleyi gazeteler ve gazeteciler üzerinden halka anlattığını hatırlattı. İzmir’de gazeteci Hasan Tahsin’in, Ankara’da Uğur Mumcu’nun, İstanbul’da Ahmet Taner Kışlalı’nın bir ulusun kaderini gazete ve gazetecilik mesleği üzerinden nasıl değiştirdiğine vurgu yaptı. Gazeteciliğin ilkeleri ve etiğinden bahsetti. Yayın organlarının ve gazetecilerin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti. Geleneksel medya ve yeni medya arasındaki farkı sosyal yaşamdan örnekler vererek dile getirdi. Öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Söyleşi, plaket takdimi ile sona erdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0