a

17 Günlük Tam Kapanma 1 Hafta Daha Uzayabilir!

17 günlük tam kapanmanın 1 hafta daha uzatılabileceği kulislerde konuşulmaya başladı. Tam kapanma sonrası kademli kontrollü açılmada gündemde.

29 Nisan’da başlayan tam kapanma 17 Mayıs’ta sona eriyor. Ancak Ankara kulislerindeki iddiaya göre tam kapanmanın 1 hafta daha uzatılması gündeme gelebilir.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, AK Partili bir yetkili “Bir daha kapanmak zorunda kalmamak için” yasakların 1 hafta daha uzatılabileceğini söyledi.

TAM KAPANMA 1 HAFTA UZATILMASI KONUŞULUYOR

İddiaya göre resmi tatil olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın haftanın ortasına yani çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle tam kapanma bir hafta daha uzayabilir. AK Partili bir yetkili “tam kapanma 1 hafta uzayabilir” iddiası için, “Net değil ama konuşuluyor” dedi.

TAM KAPANMA SONRASI KADEMELİ KONTROLLÜ AÇILMA

Sağlık Bakanlığının başta günlük pozitif vaka sayısı olmak üzere salgın süreciyle ilgili verileri takip ettiğini hatırlatan AK Partili yetkili, “Genel yaklaşım bayramdan sonra pandemi gündeminin kalkması. Ama bunun için hedeflenen sayılar var, onlara ulaşmak gerekiyor. Ayrıca aşının artmış ve yaygın şekilde uygulanabilir olması ve bazı tedbirlere devam edilmesi gerekiyor. Açılma-kapanma ekonomiyi, toplumu, bireyleri, herkesi yoruyor. Süre belki biraz daha uzatılıp kademeli-kontrollü bir açılmaya gitmek daha doğru olabilir” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0