a

Annesini ve Kardeşini Öldüren Vali Yardımcısına Ceza!

11 Ağustos 2020’de annesinin yaşadığı evde kardeşi ve annesini mal paylaşımı nedeniyle katleden Tarsuslu Vali Yardımcısı Tolga Polat’ın davası sonuçlandı. Polat, ağırlaştırılmış müebbet yedi.

11 Ağustos 2020 tarihinde saat 22.30 sıralarında, Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. Emekli coğrafya öğretmeni Şeref Polat’ın (67) bankadaki 1 milyon TL’si ile 300 dönüm arazi ve 4 bin metrekare arsanın aile içinde paylaşımına karar verilmişti. Ancak dönemin Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat’ın, mal paylaşımında anlaşamadığı annesi Afiyet İkbal ve avukat kardeşi Altuğ Polat ile arası bozulmuştu. Şeref Polat para ve malın büyük kısmını Tolga Polat’a vermek istemiş, bunun üzerine Afiyet İkbal ile avukat oğlu, Şeref Polat’ın ‘akli dengesinin yerinde olmadığı’ iddiasıyla vesayet davası açmıştı. Duruşması görülecek dava öncesi Şeref Polat, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden ‘akıl sağlığı yerindedir’ raporu almıştı.

ANNESİNE VE KARDEŞİNE KURŞUN YAĞDIRMIŞTI

Tolga Polat ise davadan bir gün önce akşam saatlerinde annesi, babası ve kardeşinin yaşadığı apartmana gelmişti. Polat, kardeşini 3’üncü katın merdiveninde tabancayla vurarak öldürmüş, ardından 6’ncı kattaki daireye çıkan Polat, burada da kendisini banyoya kilitleyen annesini vurmuştu. Polat, çifte cinayetin ardından olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yakalanmış ve ardından adliyeye sevk edilen Polat tutuklanmıştı.

Tarsuslu olan Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat tarafından Adana’da öldürülen avukat kardeş Altuğ Polat ve annesi İkbal Polat’ın cenazeleri Tarsus Kocahamzalı’da toprağa verilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tolga Polat hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. O davanın sonuçlandığı bildirildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 22 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanık Tolga Polat’ı kardeşine yönelik öldürme eylemi nedeniyle ‘alt soya karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, annesine yönelik eylemi sebebiyle de ‘üst soya karşı kasten öldürme suçundan’ iyi hal indirimiyle 22,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına da karar verdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0