a

CHP’li Üç Milletvekilinden Mersin Limanı Tepkisi

CHP Milletvekillerinden Ortak Açıklama: “Mersin M.I.P. şirketinden büyüktür” diyerek, projenin durdurulmasını talep ettiler.

CHP’li Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında Mersin Limanı Genişletme Projesinin tarihi Atatürk Parkına ve kent siluetine zarar vereceğine değindiler. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel açıklamasında, “Liman ihtiyaçları karşılamıyor bahanesiyle Mersin Sahili konteyner çöplüğüne çevrilmek isteniyor. Ancak bu proje başlı başına çevre sorunudur. Mersin’in doğası da trafiği de alt üst olacak. Atatürk parkını katledecek. Tüm bunlar Mersin’in bir şirkete peşkeş çekilmesi demek. Ama kimse unutmasın Mersin M.I.P’den büyüktür” dedi

“BİZ YATIRIMA DEĞİL TALANA KARŞIYIZ”

Açıklamasında AKP ve Cumhur İttifakının Millet İttifakının yatırımlara karşı çıkılıyor söylemine de cevap veren Gökçel, “Biz burada kentimizi, kentsel bir yaşam alanını savunuyoruz. Doğamızı, çevremizi savunuyoruz. Ticarette rekabeti savunuyoruz. Biz yatırıma karşı değiliz. Dün Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında AKP’li Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak bizim Ana Konteyner Aktarma Limanına da karşı çıkacağımızı söylemiş. Biz Mersin Ana konteyner Aktarma Limanının derhal projesinin faaliyete geçirilmesi ile ilgili iktidarı davet ediyoruz. Biz doğru yatırımları savunuyoruz. Mersin’i M.I.P uğruna tarumar etmeyin. Mersin’i denizden koparmayın, konteyner çöplüğüne çevirmeyin” diye konuştu.

“BAKAN VE VALİ RANDEVU VERMEDİ”

CHP PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yapılan basın toplantısında bakan ve validen randevu talep ettiklerini ancak bu taleplerinin karşılıksız kaldığını vurguladı. Başarır, “Bu konu ile ilgili Vali’yi 2 kez aradım, bana dönmedi. Bakan bize randevu vermedi. Ama Vali de Bakan da şunu bilsin, eğer böyle bir adım atarlarsa Mersin Büyükşehir Belediyesini, bizleri, Mersin halkını yok sayarlarsa yüz binlerle orada direniriz. Hiçbir firma hiçbir rant Mersin halkından büyük değil” dedi.

“SİZ KİMİN AVUKATISINIZ?”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen yapılan basın toplantısında, Atatürk Parkının önemine değindi. 60 yıldır Mersinli herkesin gittiği, herkes için önemli bir yer olduğunu belirtti. Antmen, “ Atatürk parkı 1960lı yıllardan beri mersinde yaşayan herkesin yolu buradan geçmiştir. Oyuncaklarda oynamışlardır, festivallere gitmişlerdir, nikahları orada olmuştur. Parkın katledilmesine ve Mersin’in talan edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Antmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında Cumhur İttifakı üyelerinin toplantı salonunu terk etmesine de tepki gösterdi. Antmen, “ Siz Cumhur İttifakı üyeleri M.I.P’nin mi avukatısınız yoksa halkın avukatı mısınız? M.I.P’yi mi savunacaksınız, halk için mi hizmet edeceksiniz?” diye sordu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0