a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Erol Mütercimler’e 10 Ay Hapis Cezası!

Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında kullandığı sözler nedeniyle yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Asker kökenli akademisyen, yorumcu Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında kullandığı sözler nedeniyle yargılandığı davada, “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen cezayı erteledi.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Erol Mütercimler ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı duruşmada açıkladığı mütalaasında Mütercimler hakkında “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.

“HAYATIMDA KÜFRÜN YERİ YOK”

Mütercimler mütalaaya karşı savunmasında “Suçta ifade edilen kavramların ne olduğunu biliyorum. Bunların hiçbiri benim işlediğim suç ile tanımlanamaz. Ben bu kadar yıldır medyadayım. Hayatımda küfürün yeri yoktur. Kurmuş olduğum ifade inciticidir kabul, ama hakaret amacı taşımamaktadır. Ne hakaret ne aşağılama amacıyla böyle bir cümle kurdum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

CEZA ERTELENDİ

Mahkeme Mütercimler’in ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan 10 ay hapsine karar verdi. Mütercimler’in daha önce suç işlememiş olmasını göz önünde bulunduran mahkeme cezayı erteledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0