a
  • Haber Postası
  • Mersin
  • AK Parti’li Yılmaz’dan, Başarır’a ‘Çukurova Havalimanında İlk Uçak’a Sen Binersin Artık’

AK Parti’li Yılmaz’dan, Başarır’a ‘Çukurova Havalimanında İlk Uçak’a Sen Binersin Artık’

AK Parti’li Yılmaz’dan, Mersin’e yapılan yatırımları eleştiren CHP’li Başarır’a: Çukurova Havalimanına inşallah 29 Ekim’de ilk uçak inecektir, sen de binersin artık…

TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’e yapılan yatırımları eleştiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a cevap verdi. Yılmaz, “Son 20 yılda yatırım tutarı 38 milyar lirayı geçen Mersin, her alanda, en yüksek oranda, eser ve hizmetlerden payını almıştır. Çukurova Bölgesel Havalimanı’na inşallah 29 Ekim’de ilk uçak inecektir. Sen de binersin artık…” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Mersin’in sosyo-ekonomik göstergeleri ve güvenlik konularının ele alınması için Meclis Araştırması açılması önergesi görüşüldü. Konu hakkında söz alan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’in doğal güzellikleri, coğrafi konumu, tarihi, kültürü, tarımı, sanayisi ve ticaret hacmiyle Türkiye’nin en önemli büyükşehirleri arasında yer aldığını anımsattı.

KIRSAL KALKINMA VE ÜRETİCİLERE 2,1 MİLYAR TL KATKI

Mersin’in yaş sebze ve meyve, narenciye, bakliyat ihracatında yıllardır ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Milletvekili Yılmaz, “Mersin tarımını geliştirmek, ihracatı ve üretimi desteklemek için hükümetimiz tarafından ilimiz üreticilerine bitkisel üretim, hayvancılık, kırsal kalkınma ve diğer desteklerle 2002 yılından itibaren toplamda 2.1 milyar TL destek sağlanmıştır.” dedi.

“MERSİN YATIRIMLARDA EN BÜYÜK PAYI ALDI”

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, son 20 yılda AK Parti hükümetleri tarafından Mersin’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Eğitim alanında Mersin’e 1 milyar 390 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“5 bin 617 adet yeni derslik inşa edilmiş, ikinci devlet üniversitesi olarak Tarsus Üniversitesi kurulmuştur. Toplam 61 spor tesisi inşa edilmiştir. Yükseköğrenim öğrencilerimiz için 4 bin 726 kişi kapasiteli yurt binaları açılmış, 2 bin öğrenci kapasiteli inşaat da devam etmektedir. Sağlıkta 15’i hastaneden oluşan toplam 47 sağlık tesisi yapılmış, Türkiye’nin bin 300 yataklı ilk şehir hastanesi Mersin’imize kazandırılmıştır. 3 bin 890 toplu konut, hemşehrilerimizin kullanımına sunulmuş, 9 bin 45 konutun yapımı ise devam etmektedir. 8 baraj, 11 gölet inşa edilmiş; 13 baraj ve 8 gölet inşaatı da sürmektedir. Yeni organize sanayi ve endüstri bölgeleri, teknoparklar, araştırma geliştirme ve tasarım merkezleri kurulmuştur. Enerjide, kendi alanında en son ve en güvenli teknolojiyle inşa edilen, Türkiye’nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santralinin yapımı devam etmektedir.”

SON 20 YILDAKİ YATIRIM TUTARI 38 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

AK Parti Milletvekili Yılmaz, önerge hakkında konuşurken Mersin’e yapılan yatırımları eleştiren CHP’li Başarır’a da Meclis kürsüsünden yanıt verdi. Mersin’in AK Parti hükümetleri döneminde eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sosyal yardımlardan toplu konuta kadar her alanda, en yüksek oranda, eser ve hizmetlerden payını aldığını vurgulayan Yılmaz, son 20 yılda yapılan yatırım tutarının 38 milyar lirayı geçtiğini belirterek, “Ulaştırmada; son 19 yılda 278 kilometre ilave bölünmüş yol, 50 adet köprü, 18 adet çift tüp tünel kazandırılmıştır. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın inşaatı hızla ilerlemekte olup, inşallah 29 Ekim’de ilk uçak inecektir. Sen de binersin artık…” şeklinde konuştu.

Yatırımlarla birlikte kardeşlik ve özgürlük şehri olan Mersin’de huzur ve güven ortamının devam edeceğine inandıklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, “AK Parti olarak, ülkemize ve aziz milletimize eser ve hizmet kazandırma, büyük Türkiye’yi inşa etme yolunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde gece gündüz çalışmaya devam edeceğimizi belirtiyorum.” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0