a

Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 98.Yıl Dönümü

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 98.yıl dönümü nedeni ile yazılı bir mesaj paylaştı.

Ülkemiz ve Mersin’in düşman işgalini püskürterek bağımsızlığa ve özgürlüğe kavuşmanın sevinci içerisinde olan Mersin Halkı, bundan tam 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e ilk gelişini coşkuyla karşılamışlardır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Mersinimize her geldiğinde önemli sözler sarf etmiş ve “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” diyerek güzel şehrimizi bizlere emanet etmiştir.

Bizler Mersinliler olarak, Cumhuriyetimiz ve kazanımlarına sahip çıkarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında, aklın ve bilimin öncülüğünde, yaşlımızla, gencimizle, var gücümüzle çağdaşlaşma yolunda ilerleyeceğiz.

Her 17 Mart’ta olduğu gibi bu yıl da Kurtuluş Mücadelemizin Mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersinimize ilk gelişinin onunu ve gururunu yaşıyor, bağımsızlık ve özgürlüğümüz için hiç düşünmeden canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla, özlemle ve minnetle anıyorum.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0