a

Başkan Gültak’dan Deprem Haftasında Kentsel Dönüşüm Vurgusu

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak 1-7 Mart Deprem Haftası nedeni ile yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün gerekliliğine dikkat çekerek, "Akdeniz, kentimizin en eski yerleşim yerlerinden biridir.

Vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve düzenli bir kent yaşamı haklarını önemsiyor kentsel dönüşümün elzem olduğunu bir kez daha belirtiyorum” dedi. Yerel yönetimler olarak deprem ve diğer doğal afetlerin can ve mal kaybına neden olmaması adına yasal mevzuatların verdiği yetkiyi sonuna kadar kullandıklarına vurgu yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; bu kapsamda 1-7 Mart Deprem Haftası nedeni ile önemli açıklamalarda bulunarak “Bizler bu bilinçle hareket ediyor, proje planlıyoruz” dedi. Depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla bilinçlenmenin önemine değinen Başkan Gültak, “İlçemiz kentimizin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu nedenle başta ilçemiz Akdeniz olmak üzere tüm kentte, kentsel dönüşüm projelerine acil ihtiyaç duyulmaktadır” şeklinde konuştu.

“Akdeniz’de dönüşüm şart”
Dünyadaki gelişim ve değişimin temellerini oluşturan altyapı ve üstyapı unsurlarını insanlığın hizmetine sunma noktasında daha hızlı adımlar atılması gerektiğine vurgu yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Akdeniz Belediyesi olarak; bizler de vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve düzenli bir kent yaşamının sunduğu her türlü imkan ve nimete eşit ulaşabilmesi noktasında hizmet ve proje üretiyor, gece-gündüz çalışıyoruz. Nitekim TOKİ eliyle, önce Çay, ardından da Barış Mahallesi’nde başlamasına vesile olduğumuz yerinde kentsel dönüşüm insanlarımızın büyük desteğini aldı. Eğer biz Mersin’i daha yaşanılır daha konforlu, parkları yeşil alanları, caddeleri olan yerler istiyorsak burada bir dönüşümü başlatmamız gerek” diye konuştu.

“Mersin’in kurtuluşu kentsel dönüşümdür”
Barış Mahallesi’nde başlatılan dönüşüm hamlesinden sonra yoğun bir talep olduğuna vurgu yapan Başkan Gültak, “100 yıllık mahallelerin sorunlarını rötuş ile değil, tamamen yenileyerek çözebilirsiniz. Bir kez daha vurgulamak isterim ki Mersin’in kurtuluşu, ancak kentsel dönüşüm projeleri ile mümkün olacaktır. Barış Mahallemizde başlayan ve toplam 415 konutluk yerinde kentsel dönüşüm projesinde büyük bir yol aldık. Mahalle sakinleri ile devam eden görüşmelerimiz sonucu, arsa alanı üzerinden hak sahiplerinin yüzde 90’ın üzerinde anlaşma sağlandı. Anlaşılan hak sahiplerinin tapu devir işlemlerinde de yüzde 82’ye ulaştık. Daha sağlıklı daha refah dolu bir Akdeniz için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

“Miadı dolmuş yapılardan yeni bir şehir çıkaramazsınız”
Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü; “Eski mahallelerden, her an yıkılacak gibi duran miadını doldurmuş yapılardan, daracık sokaklardan yeni bir şehir çıkaramazsınız. Akdeniz 100 yıllık bir ilçemiz, binalarımızın birçoğu da 60-70 hatta 80 yaşında. Bu yapıları yeni baştan yapmamız elzemdir. Aksi halde yapılacak çalışmalar makyajdan öteye gidemez. Bu vesile ile ‘deprem öldürmez; kusurlu ve denetimsiz yapılar öldürür’ diyor; depremlerde hayatını kaybetmiş tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0