a
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, Kurban Satış ve Mobil Kesim Alanını İnceledi

Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, Kurban Satış ve Mobil Kesim Alanını İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Yenişehir ilçesinde yer alan Deniz Mahallesi Kocavilayet Dolmuş Durağı Kurban Satış ve Mobil Kesim Alanı’nı inceledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Yenişehir ilçesinde yer alan Deniz Mahallesi Kocavilayet Dolmuş Durağı Kurban Satış ve Mobil Kesim Alanı’nı inceledi. Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, bayram dolayısıyla yerel yönetimlere düşen görevleri harfiyen yerine getirdiklerini vurgulayarak, vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutladı ve kurban kesimi konusunda kurallara uymalarını istedi.

SEÇER: “NİCE SAĞLIKLI, MUTLU, HUZURLU BAYRAMLAR OLSUN”

Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurban satış alanındaki kurbanlık satıcıları ve alıcı vatandaşlar ile sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Yenişehir Belediyemizin hazırladığı hem kurban satış noktamızın hem de burada veteriner hizmetlerinin de verileceği, bizim de kısmi olarak teknik destek verdiğimiz alanı beraberce gezdik. Bir tarafta kurbanlık hayvan satıcıları, diğer tarafta vatandaşlar ama fiyatları sorduğumuzda bu yıl kurbanın hiç de kolay geçmeyeceğini gözlemledik. Kurban fiyatları oldukça yüksek. Bu hayat pahalılığında biraz vatandaşlarımız zorlanacak gibi görünüyor” dedi. Bayram için gerekli çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bayram dolayısıyla yerel yönetimlere düşen görevi hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de ilçe belediyeleri olarak harfiyen yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Buradaki hizmet noktası tam da bayramda vatandaşlarımızın uygun bir ortamda alışverişini yapmaları için hazırlanmış bir ortam. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yurttaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Nice sağlıklı, mutlu, huzurlu bayramlar olsun. Ancak vatandaşlarımızdan Kurban Bayramı’nda kurban kesimi konusunda kurallara uymalarını rica ediyoruz.”

ÖZYİĞİT: “VATANDAŞLARIN KURBANLARINI RAHAT VE SIHHİ ORTAMDA KESMELERİNİ İSTİYORUZ”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda kurban kesimi ve satımı yapmalarını istediklerini ifade ederek, “Tek isteğimiz vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vecibelerini yerine getirirken rahat bir biçimde, sıhhi ortamda bu işi yapabilmeleri. Başkan’ın dediği gibi zaten hayat pahalılığı ortada. Burada üreticinin de derdini dinlediğimizde, Muş’tan buraya hayvan getiren vatandaşı da dinlediğimizde, maliyetlerinin 2 katının üzerine çıktığını, dolayısıyla fiyatların bu nedenle yükseldiğini görüyoruz. Aslında yüksek fiyata satan da mutsuz, satın alan da mutsuz. Bunun değişmesi gerekiyor. Bizim vazifemiz bu sıhhi ortamı hazırlamak, onlara satış, vatandaşa da alış ortamını hazırlamak. Lütfen kurban kesim alanları dışında bir yerde kurban kesmesinler. Nice yeni bayramlarda buluşmak üzere. Sağlıklı, huzurlu, mutlu nice bayramlar diliyoruz” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0