a
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Burhanettin Kocamaz, CHP’nin Mersin’de İYİ Parti’ye Ne Faydası Oldu?

Burhanettin Kocamaz, CHP’nin Mersin’de İYİ Parti’ye Ne Faydası Oldu?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti’nin bu kararı nedeniyle üzerinde oyun oynandığını söyledi.

Yerel seçimlere 4,5 ay kala partilerin nasıl konumlanacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Seçimlere ittifaksız girme kararı alan İYİ Parti’de ise son günlerde ortaya atılan iddialar büyük rahatsızlık yaratıyor. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da son günlerde yaşananları ve CHP ile ittifak durumlarını değerlendirdi. İYİ Parti üzerinden yaratılan tartışmaları “büyük bir oyun” olarak nitelendiren Kocamaz, bütün bu saldırıların nedeninin İYİ Parti’nin yerel seçimlere tek başına girme kararı olduğunu savundu.

İYİ Partili Kocamaz, “TV kanallarında da izliyorsunuzdur, İYİ Parti üzerine çok büyük bir oyun oynanıyor! Sözüm ona, kerameti kendinden menkul bazı gazeteci müsveddelerinin işi gücü ortalığı bulandırmak! Olayın özü şu; İYİ Parti’nin seçime tek başına ve müstakilen girmeye karar vermesi. Bu saldırılar hem CHP kanadından hem de AKP kanadından geliyor. CHP, İYİ Parti olmadan elindeki Büyükşehir Belediyelerini kaybedeceğini bildiği için bize saldırıyor! AKP ise bu durum işine gelmesine rağmen İYİ Parti’nin CHP ile yapılan ittifaka son vererek merkeze konumlanmasından rahatsız. Yani her iki taraf içinde post pahalı!” diye konuştu.

14 Mayıs Genel seçimlerinde ittifakın parlamenter sisteme geçebilmek için bir zaruret olduğunu dile getiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ama Kılıçdaroğlu’nu yemek isteyen Partililerinin gaz vermesi, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da inatlaşması sonucunda ittifak maalesef amacına ulaşamadı! Önümüzdeki seçim bir yerel seçim. İYİ Parti de birilerini seçtirebilmek için kurulmuş bir siyasi parti değil. Bir önceki yerel seçimde ittifak önerisi bizzat İYİ Parti’den geldi. Amaç, birleşerek AKP’nin yenilebileceğini gösterebilmekti. Neticede o seçim Millet AKP’nin yenilebileceğini de gördü. O seçimde biz İYİ Parti olarak çırak çıkmakta CHP açısından başarılı bir seçim oldu.

Ancak seçim kazanıldıktan sonra, CHP’li Belediyeler havaya girdiler ve seçimi yalnız başlarına kazanmış gibi davrandılar. İYİ Parti’yi yok saydılar. Şimdi de TV kanallarında gayet pişkin bir vaziyette hiç de sıkılmadan, ellerindeki belediyeler kendilerinde kalmak şartıyla, kazanılmamış yerlerden bir kısmını İYİ Parti’ye bırakarak bir seçim iş birliği yapılabileceğini söyleyebiliyorlar! Bu kadar edepsizliğe, bu kadar utanmazlığa da pes doğrusu! Beyler, artık herkes haddini bilmeli! İYİ Parti, hiç kimsenin koltuk değneği, hiç kimsenin payandası, hiç kimsenin eksiğinin tamamlayıcısı ya da marabası değildir! Artık herkes haddini bilsin!” dedi.

Burhanettin Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Efendim İYİ Parti ile birlikte seçime girilmez ise belediyeleri AKP kazanırmış! Bu durum İYİ Parti’ye de zarar verirmiş! Daha önce ki yerel seçimde CHP’nin kazanmasının İYİ Parti’ye ne faydası oldu ki! Biz, 2019 Yerel Seçiminde yapılan ittifakın da son Genel Seçimde yapılan ittifakın da bir faydasını görmedik! Her iki seçimin de mağduru bizdik! Her iki seçimin de kaybedeni biz olduk!

Yerel seçimde de gördük. Son yapılan Genel Seçimde de gördük. İttifak en fazla İYİ Parti’ye zarar verdi. Seçim boyunca onların yüzünden ne iftiralarla karşılaştık! Terör örgütünün siyasi uzantılarından uzak durun dedik! Ancak bir türlü dinletemedik! Hapisteki terör yandaşlarına selam yolladılar! Onların yüzünden teröristlerle iş birliği yapmakla suçlandık!

Oysa bize iftira atanlar da bizi suçlayanlar da biliyordu bizim teröristlerle herhangi bir iltisakımızın olup, olmayacağını! Ama seçimi kazanabilmek için her yolu mübah saydılar, kul hakkına girdiler, maalesef saf vatandaşlarımızı da bu yalanlarına inandırdılar. Bizi de beklentilerimizin altına çekerek seçimi kazandılar! Demem o ki biz zaten ittifakla da kaybettik!”

Bu nedenle kim ne konuşursa konuşsun, moral bozmaya gerek yok! Sayın Genel başkanımız Meral Akşener’inde her daim söylediği gibi, ‘İYİ Parti olarak kuralları bundan sonra biz koyacağız! Biz önce Yüce Allah’a, sonra da Milletimize güveniyoruz. Zira biz artık inandığımız yolda yürümekte kararlıyız!”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0