a

CHP Genel Merkezi “Ayhan Kızıltan” İsmini Radarına Aldı

İş dünyasının CHP’ye yakın isimlerinin de ön seçimde kendilerini temsilen bir ismin yer alarak Büyükşehir adayı olması için çalışma yaptıkları iddiası bir anda ortalığı hareketlendirdi. Patronların, aday olarak eski MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ikna etmek için zemin yokladıkları iddiası bomba etkisi yarattı.

Türkiye’de yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylıklarına hangi isimlerin getirileceği şimdiden büyük merak konusu olmuş durumda.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde toplanan MYK’dan aday belirleme süreciyle ilgili flaş kararlar çıktı. Başta büyükşehirler olmak üzere, başkanları CHP’li olan yerlerde ise mevcut başkanların yeniden aday gösterilip gösterilmemesi konusunda 4 farklı kriterin dikkate alınacağı bildirildi.

CHP Genel Merkezi "Ayhan Kızıltan" İsmini Radarına Aldı 1 - chp genel merkezi ayhan kiziltan ismini radarina aldi

MYK’da alınan karara göre, bu konuda ilk kriter, mevcut başkandan “memnuniyet” olacak.

Parti yönetiminin yaptıracağı kamuoyu araştırmalarında, belediye başkanından partililerin ve diğer partilerin seçmeninin memnuniyeti ölçülecek. Ayrıca, seçildiği dönemdeki oy oranı ile son anketteki oy oranı, partinin oy oranı ile belediye başkanının oy oranı karşılaştırması yapılacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in örgüt denetiminde ön seçimin önünü açması, CHP Mersin İl Örgütünde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e muhalif kesimi hareketlendirdi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Mersin kamuoyunda adı geçen isimlerde ortaya çıkmaya başladı.

MTSO önceki dönem başkanlarından iş insanı Ayhan Kızıltan’ın 5 yıllık başkanlığı süresince Mersin iş dünyasının taleplerini ve beklentilerini en üst düzeyde karşılayan çözüm ve önerileri getirmesi Kızıltan adını gündeme getirdi.

İkinci kez seçildiği MTSO Başkanlığından kumpas ile koltuğundan indirilen Kızıltan çeşitli pazarlıklar ve entrikalarla ele geçirilmeye çalışılan MTSO Başkanlığı sürecinde kendi meslek gurubundan aday olmaması gerekçe gösteren bazı isimlerin komplosuyla başkanlıktan düşürülmüştü.

Eski Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’a Aday Ol Baskısı

Önceki dönem Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’a yaklaşan yerel seçimler öncesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Mersin kamuoyunda aday olması yönünde telkinler artmaya başladı. Siyasi kulislerde Kızıltan’ın her kesimin sıcak baktığı ve her kesimden oy alabilecek bir isim olarak değerlendiriliyor

Kızıltan’ın MTSO Başkanlığı döneminde barışçıl bir başkanlık dönemi üstlenmesi Mersin kamuoyunda karşılık bulmuş iş dünyasında da olumlu karşılanmıştı. Şimdi kamuoyunda Kızıltan’ın adının siyasi kulislerde konuşulmasının ardından nasıl bir karar alacağının şifresi çözülmeye çalışıyor.

Ayhan Kızıltan Kimdir?

1957 yılında Mersin’de doğan Kızıltan İlk, orta ve lise eğitimlerini Mersin’de İleri İlkokulu ve Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamladı.

Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Bir aile şirketi olan SUMAS Makine Sanayi Şirketinde Üretim, Satış ve Teknik Müdürlükleri yaptı. Kızıltanlar Pompa İmalat Sanayi Şirketini kurdu ve bir aile şirketi olarak çalışmalarına devam etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Nisan 2018’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Kızıltan, TOBB 74. Genel Kurulu’nda da TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliğine ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu

İyi derecede İngilizce bilen Ayhan Kızıltan, evli ve bir çocuk babasıdır.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0