a

CHP Mersin İl Başkanı CHP Gençlik Kollarının Eylemini Eleştirdi

CHP üyesi bir grubun iki gün arayla gazetemize saldırmasına İl Başkanı Adil Aktay “Haberim yok” diyerek, olayı tasvip etmediğini söyledi. Aktay olaya ilgili inceleme başlatacaklarını da belirtti.

Mersin Haberci Gazetesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan entegre atık tesisi ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasını manşetine taşıdı.

Bunun üzerine gazete binası iki gün arayla bir grup CHP’li gencin saldırısına maruz kaldı. İlk gün maskelerinin arkasına gizlenen 5 kişi olarak gelen partili gençler, ikinci defa yaklaşık 100 kişi olarak ellerinde boya, kalem, yumurtalarla adeta gazeteyi bastı. Sloganlar atıp tehditler savurarak Haberci Gazetesi çalışanlarına karşı hasmane tutum sergileyerek baskı kurmaya çalışan CHP’li gençlere ilişkin parti yönetimi nihayet sessizliğini bozdu.

“İNCELEME BAŞLATILACAK”

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grubun saldırı girişimine ilişkin CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, yapılan gösteriden haberinin olmadığını ileri sürerek “Öncesinde haberimiz olsaydı bu olayı engellerdik. İlgililerle görüşmedim o sıralarda dışarıdaydım. Ne diyeceğimi bilmiyorum” dedi. Aktay, kendisinin bir hukukçu olduğunu hem kendisinin hem de partisinin bu tür olayları asla tasvip etmeyeceğini söyledi. Aktay olaya ilgili inceleme başlatacaklarını da belirtti.

PARTİ YÖNETİMİ TABANDA ETKİSİZ Mİ?

İl Başkanı Aktay’ın açıklaması sonrası parti üzerindeki hakimiyeti de tartışma yarattı. Gençlik Kollarının partiden habersiz böylesine şiddet eğilimli bir protestoya imza atması Türkiye genelinde tepki çekerken, il yönetiminin parti tabanı üzerindeki etkisizliğini de gözler önüne sermiş oldu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0