a
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Danıştay’ın Son Kararı İle Mezitli Sanayi Sitesi Yeniden Start Alıyor

Danıştay’ın Son Kararı İle Mezitli Sanayi Sitesi Yeniden Start Alıyor

Mersin'in Mezitli ilçesi Davultepe mahallesinde yapımı planlanan Sanayi Sitesi’ne karşı açılan davada ‘yürütmenin durdurulması istemi’ reddedildi.

Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesinde yapımı planlanan ve öncesinde “tarım entegre alanı” olarak dönemin Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşehin tarafından belediye meclisinde karara bağlanan Mezitli sanayi sitesinde Danıştay son noktayı koyarak projenin yapımındaki tüm itirazları reddetti.

Mezitli Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel’in, “Mersin’e nefes aldıracak ve istihdam sorununa çözüm getirecek” dediği Sanayi Sitesi’ne karşı açılan davada ‘yürütmenin durdurulması istemi’ reddedildi.

Danıştay kararında şu ifadeler yer aldı:

“Karar veren Danıştay Altıncı Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten sonra 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27. Maddesi uyarınca dosyadaki belgeler incelendikten sonra işin gereği görüşüldü: Uyuşmazlığın niteliğine ve davanın durumuna göre, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27. Maddesinde öngörülen koşulların bulunmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine, 2577 sayılı Kanunun 20/A maddesinin 2. Fıkrasının (e) bendi uyarınca itiraz yolu kapalı olmak üzere, 22/04/2021 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.” Kararın ardından Küçük Sanayi Sitesi’ne karşı davayı açan avukat, sosyal medyadan hakarete varan sözler sarf ederek çeşitli suçlamalarda bulundu.

Danıştay'ın Son Kararı İle Mezitli Sanayi Sitesi Yeniden Start Alıyor 1 - danistayin son karari ile mezitli sanayi sitesi yeniden start aliyor 2

Ancak ortaya çıkan belgeler, projeye 2006 yılında onay veren ve imzası bulunan AK Parti eski Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşahin’in kızı Kübra Erşahin’i yalanlıyor. 26/10/2006 tarihinde Sanayi Sitesi projesi için mecliste karar alınmasının ardından 01/11/2006 tarihinde Mersin Davultepe Belediyesi Meclis Kararı’nda Belediye Başkanı Ahmet Erşahin’in imzası bulunuyor. Belediye Meclis Kararı’nda ise, “Bu karar 5393 sayılı kanunun 23. Maddesi uyarınca Başkanlığımca hukuka aykırı görülmemiştir”

Şimdi insanların akıllarında olan sorular bir kez daha tekrar ediliyor:

1.Mezitli Sanayi Sitesi’nin 8000 bin kişiye istihdam olacağı bilinirken, bu proje başlarken fotoğraf karesine dahil olurken, projeye karşı çıkmak neden?

2. Pasta beraber kesilmişken, Meclis’te de alınan kararı bilerek buna karşı çıkmak neden?

3. Ahmet Erşahin’in burada ne kadar arazisi var?

Danıştay'ın Son Kararı İle Mezitli Sanayi Sitesi Yeniden Start Alıyor 2 - danistayin son karari ile mezitli sanayi sitesi yeniden start aliyor 3

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Önel ise konuya dair şunları söyledi:

“Mersin için çok önemli ve büyük bir yatırım olarak Mezitli Küçük Sanayi Sitesi, 282 dönüm üzerinde, 249 hak malikinin olduğu bir alanda yükselecek. İtiraz eden kişi sayısı sadece 15 kişidir. Bu itiraz edenler ise 150 dönümlük hazine arazisinden 2B tapu alamamış bir kısım. Bölgede kullandıkları, sahip oldukları alan 2 ile 3 dönüm ,en fazla 5 dönüm. Buna rağmen 15 dönüm, 20 dönüm gibi büyük alanlarda devletin arazisini işgal ediyorlar. Yani 2 dönüm tapusu varsa, 15 dönüm tapusuz alan kullanıyor. Bir kısım vatandaşlarımız ise bu alandan 2B tapu alabilmiş. Ancak bu itiraz eden kişiler, kendilerinin alanı nasıl kullandığından bahsetmiyor.”

BAŞKAN NEŞET TARHAN’DAN TAM DESTEK

05.01.2020 tarihli Mezitli Belediye Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın Sanayi sitesi projesi sadece Mezitli’ye değil Mersin’e yeni bir kent merkezi yaratmak için çalışmalar yaptıklarını ifade kaydeden Başkan Tarhan, planlanan gelişmenin zamanında ve en az maliyetle tamamlanabilmesi yapılması gerekenlere dikkat çekti. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilerek gereken desteğin sağlanmasının önemine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli İlçemiz sınırları dahilinde yer alan eski küçük sanayi sitesi ve eski hal tesisleri alanı zamanla planlı kentsel gelişme alanı içerisinde kalmış, bölgedeki yeni kent merkezi gelişimi için mekan ve yaşam kalitesini olumsuz etkiler hale gelmiştir.

Eski meyve ve sebze hal tesisleri; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu hükümleri gereğince bu bölgeden tasfiye edilmiş, mülkiyet sorunları imar mevzuatı çerçevesinde çözümlenmiş, günümüzde mevcut imar planı kararlarına göre kent meydanı kapsamında kalan bu eski hal yapılarının yıkım işlemleri tamamlanmıştır. Ancak bölgedeki eski küçük sanayi sitesine ilişkin yapı stoku mevcudiyetini korumakta, işletme faaliyetleri halen devam etmektedir. Bölgede gelişmekte olan kamu kurumlarına ait kullanımlar, merkezi iş alanları, sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel tesis alanları ve nitelikli konut alanları içerisinde sıkışmış konumdaki mevcut küçük sanayi sitesi, mekânsal ve fonksiyonel uyumsuzluk yaratmakta, yaşam ve çevre kalitesini olumsuz etkilemektedir. Küçük Sanayi Sitesinin bu haliyle ve mevcut konumunda gelişme olasılığı da bulunmamaktadır” diyerek Mezitli Belediyesi meclis kararı ile projeye desteğini belirtmişti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0