a

Haluk Bozdoğan Tarsus’ta Kamuoyu Araştırmalarında Önde

Cumhuriyet Halk Partisi 4 Ocak'ta yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından yaklaşık 150 belediye başkan adayını kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin Mersin adaylarına dönük karar alma sürecinin 4 ocak’ta yapılacak parti meclisinde netleşmesi bekleniyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayının öncelikle belirleneceği toplantıda ilçe belediye başkan adaylarınında açıklanabileceği iddia edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in adının açıklanmasına dönük yüksek beklenti oluşmuşken Mersin’de seçimin kaderini belirleyecek Tarsus’ta mevcut belediye başkanı Haluk Bozdoğan ile devam etme yönünde karar alması bekleniyor.

CHP Genel Merkezinin özellikle DEM Partisinin Tarsus’ta aday çıkarması Bozdoğan’ı yeniden aday göstermesinde önemli bir etken oldu. Bozdoğan’ın aday adayları için yapılan kamuoyu araştırmalarında açıkara önde çıkması ve toplumun her kesimini kucaklayan yönetim anlayışı Tarsus’ta kabul görmesi bundan en önemli etken oldu. Özellikle Başkan Bozdoğan’ı Tarsus’ta Kürt seçmen nezdinde kabul görmesi mevcut aday adayları arasında adının öne çıkmasını sağladı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken CHP’de belediye başkan adayları için bu hafta yapılması planlanan PM toplantısının yeni yılın ilk haftasına ertelenmesi parti içinde farklı tartışmalara neden oldu.

PM’nin 3 Ocak’ta belediye başkan adayları için toplanması öngörülüyor. PM’nin bu hafta yapılmayacak olmasına ilişkin partili kurmaylar, “Ülkenin gündemi bambaşka bir gündem. Bir hafta süreyle PM’yi erteledik” değerlendirmesini yaptı.

Parti kulislerinde ise, “Ekrem cephesi ile Özgür cephesi adaylarda anlaşamadıkları için PM’yi yapmadılar” iddiası dile getirildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0