a

Mersin Barosu, Atatürk’e Hakaret Eden İmam İçin Harekete Geçti!

Mersin Barosu, imam Mustafa Demirkan'ın Ayasofya Camiinde yaptığı konuşmada ‘Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ve sövme suçu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Mersin Barosu, imam Mustafa Demirkan’ın 28.05.2021 günü Ayasofya Camiinde yaptığı konuşmada ‘Zalim ve kafir’ sözleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ve sövme suçu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Mersin Barosu, imam Mustafa Demirkan’ın 28.05.2021 günü Ayasofya Camiinde yaptığı konuşmada ‘Zalim ve kafir’ sözleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ve sövme suçu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet dilekçesinde, 28.05.2021 günü Ayasofya Camiinde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına alenen hakaret eden Mustafa Demirkan’ın, toplumda infial ve ayrışmaya sebebiyet veren, toplum içine kin ve nifak sokmayı amaçlayan söylemleri hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması, soruşturma sürecinde şüphelinin tutuklanması kararı verilmesi talebinde bulundu.

“TOPLUM İÇİNE KİN VE NİFAK SOKMAYI AMAÇLAYAN SÖYLEMLERDİR”

Atatürk’ün hatırasına hakaret veya sövme suçunun maddi ve manevi unsurlarının oluştuğunun belirtildiği şikayet dilekçesinde; “Atatürk’ün hatırasına hakaret suçunun vücut bulması için suçun alenen işlenmesi gerekir. Atatürk’e hakaret içeren söz veya davranışın belirlenemeyen sayıda kişi tarafından görülme, duyulma ve algılanabilme olasılığının bulunması halinde Atatürk’e alenen hakaret suçu işlenmiş olur. Şüpheli Mustafa Demirkan’ın bu sözleri Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” programında zikretmesi ve bu programın birçok televizyon kanalından canlı olarak yayınlanması bu suçun alenen işlendiğini kanıtlamaktadır. Nitekim şüphelinin bu eylemleri diğer yönü ile de ülkenin huzur ve sükûnunu bozmayı hedef alan toplum içine kin ve nifak sokmayı amaçlayan söylemlerdir. Bu söylemler yayınlanıp yazılı basında da yer aldıktan sonra sosyal medya da büyük bir infiale neden olmuştur.

“TOPLUMDA İNFİAL VE AYRIŞMAYA SEBEBİYET VERMİŞTİR”

Şüpheli suça konu eylemi gerçekleştirerek toplumda infial ve ayrışmaya sebebiyet vermiştir. Nitekim gerek basın gerek sosyal medya tarafından ülke genelinde büyük bir tepki oluşmuştur. Bu bakımdan şüphelinin topluma yargılama sürecinde daha fazla zarar vermemesi adına ve kamu güvenliği açısından soruşturma sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesi ile suçun vasıf ve mahiyeti göz önüne alınarak şüphelinin tutuklanmasını talep ediyoruz. Zira şüphelinin aynı suçu tekrar işleyebileceği, toplumda ayrışmaya sebep olabileceği ve kamu huzurunu tehlikeye sokabileceği sabit olup şüphelinin tutuklanması zarureti hasıl olmaktadır. Tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin isnat edilen suçun faili olduğu konusunda şüpheye yer yoktur. Bu bağlamda şüphelinin eylemine uyan suçlardan kamu adına cezalandırılması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

“ATATÜRK’E SALDIRILARIN KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Atatürk’e lanet okuyarak kindar ve karanlık bir nesil yetiştirmek isteyen zihniyet ile başta Öğretim Birliği Yasası olmak üzere devrim yasalarını çiğneyen zihniyet, gücünü aynı odaklardan almaktadır. Son dönemlerde artan Atatürk düşmanlığı ve Atatürk ilkelerine saldırıların Mersin Barosu olarak her zaman karşısında yer almaya, cumhuriyetin, demokrasinin, özgürlüklerin teminatı olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0