a

Mersin Büyükşehir Lojistik Sektörüne Eleman Yetiştiriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi'nin Lojistik Elemanı Kursu eğitimleri başlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi; İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirdiği Yetenek Dönüşüm Projesi’nde Genel Muhasebe ile Yönetici Asistanlığı kurslarından sonra Lojistik Elemanı Kursu’nu da başlatıyor. Başvuruların alındığı kurs için yapılan seçmelere 38 kişi katıldı.

Seçmeler tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Toros Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi yetkilileri eşliğinde Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seçmelerde, adaylar öncelikle projenin içeriği konusunda bilgilendirildi. 15 kişilik kontenjanı olan ve Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak eğitim, 14 Şubat-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Toros Üniversitesi’nden akademik destek

Mersin’in lojistik anlamında en önemli eğitim kuruluşlarının başında gelen Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile de iş birliği yapılan Lojistik Elemanı Kursu için sektörle deneyim paylaşımı ve Lojistik Laboratuvarı hizmetlerine yer verilecek.

Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Köksal Hazır, Yetenek Dönüşüm Projesi’nde diğer mesleki alanlarda olduğu gibi lojistik alanında açılacak programa da önem verdiklerini vurguladı. Hazır, Toros Üniversitesi’nin lojistik anlamında var olan deneyimlerini projeye katılan kursiyerlerle paylaşmaya ve Lojistik Laboratuvarı’ndan kursiyerleri faydalandırma konusunda projeye katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Yetenek Dönüşüm Projesi’nin çerçevesi genişletilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Yetenek Dönüşüm Projesi’yle bir taraftan iş arayanları meslek sahibi yapmayı amaçlarken, diğer taraftan Kariyer Rehberliği ve İş Arama Danışmanlığı hizmetini birlikte sunacaklarını belirtti. Açacakları kurslarda; üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği yaparak projeyi sektörel bir bütünlük içinde yürütmeyi hedeflediklerini ifade eden Özada, 2022’de kurumsal iş birliklerinin kurulmasına, 2023 yılında da çeşitlendirme ve yaygınlaştırma çalışmalara ağırlık vereceklerinin altını çizdi.

Proje; “Muhasebe Finans, Bilişim Teknolojileri, Dış Ticaret-Lojistik, Satış-Pazarlama, Yönetim-Organizasyon” modüllerinde açılacak kurslarla devam edecek. Proje hakkında bilgi almak veya başvurmak isteyenler, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecek.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0