a

Mersin Büyükşehir ‘Miyavpark’ı Kaldırma Kararı Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi amacı dışında kullanılmaya başlayan halk arasında Kedi Parkı olarak bilinen Miyavpark'ı kaldırma kararı aldığını duyurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi‘nden yapılan basın açıklamasında “Miyavpark’ın temizliği ile mama ve su ihtiyacı düzenli olarak karşılanmasına rağmen, hayvansever vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda, artık amacı dışında kullanılmaya başlandığı görülen Miyav Park alanının kaldırılmasına karar verilmiştir.” denildi.

Basın açıklamasının tamamı:

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Menderes Bulvarı üzerinde kurulan “Miyavpark”, kedilerin barınma ve beslenmelerini sağlamak, oyun alanları ile çocuklara hayvan sevgisini aşılamak üzere uygulamaya konulan bir projedir.

Ancak özellikle bazı vatandaşların tüm uyarılara karşın Miyavpark’ı poliklinik hizmeti veren bir yer olarak görmeleri sonucu Miyavpark, hasta ve kazalı kedilerin bırakıldığı bir yer halini almıştır. Sahipsiz yavru kediler, evde bakılamayan kediler ve sokak kedileri Miyavpark’a yerleştirilmeye başlanmıştır. Bilinçsiz vatandaşlar tarafından kedilerin yemeleri için yemek artıkları gelişigüzel bırakılmış, hijyen ve çevre kirliliği açısından oluşan olumsuz tablo kedilerde özellikle ağız enfeksiyonuna neden olarak sağlık durumlarını olumsuz etkilemiştir. Hayvanseverler tarafından bu durum sık sık belediyemize şikayet edilmiştir. Üzülerek belirtmek isteriz ki bu durum nedeniyle bazı hayvanlar da tedavi göremeden ölmüştür.

Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından Miyavpark’ın temizliği ile mama ve su ihtiyacı düzenli olarak karşılanmasına rağmen, hayvansever vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda, artık amacı dışında kullanılmaya başlandığı görülen Miyav Park alanının kaldırılmasına karar verilmiştir.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığımıza bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, tüm sokak hayvanları için veterinerlik ve bakım hizmetleri sunulmaktadır. Tedavileri bittikten sonra ortama bırakılan hayvanların bakım ve beslenmelerini sağlamak üzere besleme odakları oluşturulmakta, mama ihtiyacı belediyemiz tarafından temin edilerek yerel hayvan koruma görevlileri ile koordineli olarak beslenmeleri sağlanmaktadır.

Miyavpark’ın yerine sahil bandında on noktaya yerleştirilen Kedi Evleri ile yeni beslenme ve barınma odakları oluşturulmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede bölgeye 8-10 hayvan kapasiteli ve 4 kattan oluşan daha modern Kedi Evleri konulmuştur. Kedilerin yeni yuvalarının zeminine keçe kumaştan bir malzeme yerleştirilmiştir. Kirlendiği takdirde daha kolay biçimde temizlenen Kedi Evleri’nin zemini, olası hastalıkların da önüne geçilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda Kedi Evleri’nin teras bölümünün üst tarafına yerleştirilmiş olan suni çim ile hayvanların burada oyun oynamaları ve tırmanmaları sağlanmaktadır.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0