a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin Büyükşehir Personeline Budama Eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde bulunan personele budama eğitimi verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde bulunan her personeli eğitimden geçiriyor. Vatandaşların en çok zaman geçirdiği parklardan ve kentin yeşil alanlarından sorumlu budama ekibi 2 aşamalı eğitimden geçti.

İLÇELERDE GÖREVLİ BUDAMA EKİBİ TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM ALDI

Anamur, Bozyazı, Erdemli, Mut, Silifke ve Tarsus’ta görev yapan budama ekibine Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilen eğitim 2 bölümden oluştu. Eğitimin ilk kısmında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Orman Mühendisi ve budama saha kontrol görevlisi Zeliha Mecit, budamanın amacını ve önemini teorik olarak anlattı. Eğitimde; budama çeşitleri, bitki türlerine göre budama zamanları, ağaç türlerine göre budama teknikleri, ağaççık ve çalı türlerinde budama teknikleri, budamalarda kullanılan alet ve ekipmanlar, sarılıcı ve tırmanıcı türler ile özel nitelikli bitkilerde budama teknikleri, budama hataları ve çözüm yolları anlatıldı.

SAHADA OLUŞABİLECEK İŞ KAZALARI VE ALINABİLECEK TEDBİRLER ANLATILDI

Mersin’e özgü bitki türlerinin, bakımlarının ve budama şekillerinin anlatıldığı eğitimi iş sağlığı ve güvenliği eğitimi takip etti. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Aytekin Güngör tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda verilen eğitim kapsamında personele, çalışma sırasında oluşabilecek riskler ve bu riskleri önleme yöntemleri, iş kazalarının nedenleri, alet ve ekipmanların güvenli kullanımı, kişisel koruyucu donanımları kullanmanın önemi anlatıldı. İş yeri hekimi Dr. Abbas Koluaçık da eğitim kapsamında budama ve diğer iş ve işlemlerde oluşan hastalıklarla ilgili bilgiler paylaştı.

EKİP, EĞİTİMİ SAHA DA UYGULAMALI OLARAK DA ALDI

Eğitimin ikinci ve uygulamalı olan kısmı sahada verildi. Yine Orman Mühendisi Zeliha Mecit tarafından verilen uygulamalı eğitimde bitki türleri üzerinde budamanın nasıl yapılacağı anlatıldı. Sahada ibreli ve yapraklı ağaç türlerinde, ağaççık ve çalı türlerinde uygulamalı olarak budamalar yapıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0