a
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Mersin Büyükşehir, Silifke’de Yol Yenileme Çalışmalarını Tamamladı

Mersin Büyükşehir, Silifke’de Yol Yenileme Çalışmalarını Tamamladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesinin Pelitpınarı, Nuru, Senir, İmambekirli ve Kargıcak Mahallelerini birbirine bağlayan, 25 km.lik bağlantı yolunda yenileme çalışmalarını tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Silifke ilçesinin Pelitpınarı, Nuru, Senir, İmambekirli ve Kargıcak Mahallelerini birbirine bağlayan, bölgedeki üreticiler için büyük önem taşıyan 25 kilometrelik bağlantı yolunda yol yenileme çalışması gerçekleştirdi. Çalışmaların tamamlanmasıyla, bölgede Antep fıstığı, zeytin ve incir yetiştiriciliği yapan üreticilerin ürünlerini taşımalarında büyük kolaylık sağlanmış oldu.

GRUP YOLU YENİ DÖNEM HASAT SEZONUNA HAZIR

Eskimiş ve deforme olmuş asfalt yolda Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilk olarak yol genişletme ve yama çalışmaları gerçekleştirildi. Genişletme çalışmaları da tamamlanan yola sathi kaplama asfalt dökümü yapıldı. Bölgede yoğun olarak kullanılan ve işlek bir güzergahta bulunan yol, grup yolu olma özelliğinin yanı sıra Mut-Silifke asfaltını Gülnar-Silifke asfaltına bağlayan bir bağlantı yolu olma özelliği de taşıyor. Antep fıstığı, incir ve zeytin gibi ürünlerin yeni dönem hasat zamanına yetişen yol sayesinde üreticiler, daha rahat ve altyapısı düzgün bir yolla sezona başlayabilme ve ürünlerini hiçbir sıkıntı yaşamadan, kayıpsız taşıyabilme imkanına sahip oldu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0