a

Mersin Büyükşehir Tarsus’ta Yarenlik Alanını Yeniliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezlerinde vatandaşların yoğun olarak kullandıkları sosyal alanların daha işlevsel ve modern yapılara kavuşturulması için proje çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir ekipleri, Tarsus’ta Yarenlik Alanı’ndaki yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Tarsus’ta Mavi Bulvar ile Ötüken Vadi Park’ta ise altyapı yenileme ve düzenleme işlemi uyguluyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kent merkezlerinde vatandaşların yoğun olarak kullandıkları sosyal alanların daha işlevsel ve modern yapılara kavuşturulması için hazırlanan proje çalışmaları bir bir hayata geçiriliyor. Ekipler, Tarsus’ta Yarenlik Alanı’ndaki yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Tarsus kent merkezinin kalbi olan Yarenlik Alanı’na meydan kazandırılıyor

Geçtiğimiz günlerde Tarsus’un en büyük parkları arasında yer alan Atatürk Gençlik Parkı’nda spor alanları oluşturulması için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta ticari hayatın yoğun şekilde aktığı ve trafiğe kapalı olması nedeniyle yaya yoğunluğunun da bulunduğu Yarenlik Alanı’na meydan kazandırmak ve konforlu hale getirmek için faaliyete geçti. Yarenlik Alanı’nın orta kısmında bulunan saat kulesi alanı bütünleştirmek, silueti kesintisiz hale getirmek ve nitelikli etkinlik bölgesi oluşturabilmek için yıkılırken, estetik çizgiler taşıyacak zemin düzenleme faaliyeti için ise yoğun şekilde çalışılıyor.

Yarenlik Alanı’nda çalışmayan aydınlatma sisteminin yenileneceği proje kapsamında oturma grupları yenileme, yeni çeşme konumlandırma ile zemin iyileştirme işlemleri de yerine getirilecek.

“Yarenlik Alanı’nda kent estetiğine değer katacak çalışma başlattık”

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Park Bahçeler Proje Şube Müdürü Alpagu İlter, yürütülen çalışma hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

“Daha önce Atatürk Parkı’nda başlattığımız çalışmalar, Yarenlik Alanı, Mavi Bulvar ve Ötüken Vadi Park’ta devam edecek. Yarenlik Alanı’nda; kent estetiğine değer katacak, meydan özelliğini kazandıracak, kentin siluetini ve caddenin yaya bölgesinin siluetini bozmayacak şekilde kentsel donatıların, bozulan zeminlerin, aydınlatma elemanlarının yenilendiği bir çalışma başlattık. Daha önceki kullanımda oturma bankı ve bitki kasası olarak kullanılan birimlerde, içinin sigara küllüğü ve çöp alanı gibi kullanılmasından dolayı oralara daha modern oturma birimleri, çeşme ve bitki kasaları koyacağız. Ağaçların sağlıklı yaşayabilmesi için mevcut ağaçları zaten koruyarak gideceğiz. Sökülen, değiştirilen ağaçların yerini  de kimlik kazandıracak daha güzel bitkilerle donatacağız. Giriş çıkışında tasarım anıt giriş noktaları oluşturuyoruz. Burada Tarsus’un yaşam alanının daha kaliteli, daha güzel olmasını hedefledik.”

Mavi Bulvar’a vizyon kazandıracak proje

Modern çizgiler taşıyan projelerle kentleri daha yaşanabilir duruma getiren Büyükşehir Belediyesi, yine Tarsus’ta Mavi Bulvar’a farklı vizyon kazandıracak proje için saha çalışmasının düğmesine bastı. Mavi Bulvar’ın, Gazipaşa Bulvarı ile Kaleburcu Caddesi arasında kalan 800 metre uzunluğundaki bölümünde çift taraflı yürütülecek çalışma kapsamında koşu yolu iyileştirme, kaldırım ve yeşil alan bantlarının yenilenmesi sağlanacak.

“Mavi Bulvar’ın spor alanı özelliğini artıracağız”  

Büyükşehir ekipleri, Altaylılar Mahallesi’nde yer alan Ötüken Vadi Park’ta ise altyapı yenileme ve düzenleme işlemi uyguluyor. Alpagu İlter, Tarsus’ta sportif amaçlı kullanılan Mavi Bulvar ve Tarsus Ötüken Vadi Parkı’ndaki çalışmalardan da bahsederek, “Mavi Bulvar’ın daha hareketli, daha rekreatif olması için spor alanı özelliğini artıracağız. Koşu yolunu, yeşil alanlarını ve kaldırımlarının yenilenmesini yapıyoruz. Bununla beraber yeşil dokusunu, oturma birimlerini ahşap konsollar üzerinde yenileyerek daha modern, daha güzel, daha estetik birimlerden oluşan bir alan oluşturuyoruz. Tarsus Ötüken Vadi Parkı’nda ise mevcut bozulmuş olan sulama sistemi ve yeşil alanını, çim alanlarını yeniliyoruz. Aydınlatmasındaki eksiklikleri gideriyoruz. Havuzlardaki su sızıntılarını ve mekanik tesisattaki bozulmaları yenileyerek, daha güzel, daha hareketli bir alan oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0