a

Mersin Büyükşehir’den 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Kitap Sürprizi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma sürecinde evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlara moral sağlamak amacıyla ‘Evde Kalmış Mersinlilere Öyküler’ adlı bir kitap hazırladı. Kitap, okuyucularına kapı kapı dolaşarak teslim edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlara moral sağlamak amacıyla Türkiye’nin birbirinden değerli yazarlarına ait öykülerin derlendiği ‘Evde Kalmış Mersinlilere Öyküler’ adlı bir kitap hazırladı. Kitap, okuyucularına kapı kapı dolaşarak teslim edildi. Kitapları alan vatandaşlar duydukları memnuniyeti teşekkür ederek dile getirdi.

“YÜZLERİNDE OLUŞAN TEBESSÜM BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Etkinlik Birim Sorumlusu Ali Esat Mazı, kapı kapı dolaşıp hediye ettikleri kitabın sokağa çıkma yasağında evde bunalan 65 yaş üstü vatandaşların kütüphanesine değer katacağını ifade ederek, “Bu nadide eserlerin yer aldığı kitabı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın da selamını ileterek kendilerine takdim ediyoruz. Bu zor günlerde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza kitabı hediye ederken yüzlerinde oluşan tebessüm bizleri mutlu ediyor. Onların bu kitabı okuyarak evde canlarının daha az sıkılması amacıyla bu çalışma başlatıldı” dedi.

“ÇOK İNCE BİR DÜŞÜNCE”

Aldığı kitap hediyesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Metin Ökten, “Çok teşekkür ediyorum. Zaten 1 yıldır pandemiden dolayı evden çıkamıyoruz. Yapacak bir şey yok. Bu çok iyi oldu. Vahap Başkanımıza selamlar” dedi. Metin Ökten’in eşi Nurten Ökten de Büyükşehir Belediyesi’nin kitap hediyesini, “Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun” sözleri ile karşıladı.

“ÇOK GÜZEL BİR YAKLAŞIM”

Esin Togay, kitap hediyesinin çok güzel bir yaklaşım olduğunu belirterek, “Çok teşekkür ediyorum. Kitaplarım arasında buna da güzel bir yer vereceğim. Şu pandemi döneminde de çok iyi oldu” diye konuştu.

Birbirinden değerli öykülerin yer aldığı kitap için teşekkürünü ileten Kamuran Homurlu, “Çok ince bir düşünce. Teşekkür ederim Vahap Başkan’a. Pandemi döneminde de çok sıkılmıştık. Faydalanırız inşallah bundan” ifadelerine yer verdi. Nuray Gürçam ise “Çok naziksiniz. Kitabınızı okuyacağım. Sayenizde kitaplığımıza yeni bir kitap geldi. Bu ince fikrinden dolayı Vahap Bey’e de teşekkür ederiz” dedi.

“SALGIN BİTTİĞİNDE DAHA SAĞLIKLI GÜNLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kitabın arka kapağında yer alan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Salgını bitirmek için bir kez daha hep birlikte evde kalacağımız günlere giriyoruz. Amaç kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak ama bunun nasıl sabır işi olduğunu da biliyoruz. Bizim kültürümüzde tespih sabrı simgeler. Unutmayalım ki sabrın sonu da selamettir. Bu zor günlerde her türlü imkanımızla yanınızdayız. Güzel vakit geçirmeniz için hazırladığımız bu kitapta, Türk edebiyatının en değerli kalemlerinden birbirinden güzel öyküler var. Umarız bu kitap yıllar, nesiller sonra çocuklarınıza, torunlarınıza korona günlerini anımsatacak bir hediye olarak kütüphanenizde yer bulur. Salgın bittiğinde daha sağlık günlerde buluşmak dileğiyle.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0