a
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Mersin Büyükşehir’den Tarsus’taki 25 Mahalleye 25 Hamur Yoğurma Makinesi

Mersin Büyükşehir’den Tarsus’taki 25 Mahalleye 25 Hamur Yoğurma Makinesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında Tarsus’ta 25 mahalleye daha hamur yoğurma makineleri teslim edildi.

Kırsal kalkınmanın sağlanması ve tarım sektörünün desteklenmesi için yürüttüğü projelerle dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadınlara yönelik üretim odaklı ekipman projelerini de aralıksız sürdürüyor. Yöresel lezzetlerin kolay şekilde imal edilmesi ve gelecek nesillere taşınması için bugüne kadar üzüm sıkma, badem soyma, zeytin boylama makineleri, süt soğutma tankı gibi ekipmanları üreticilere ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan kadınların yoğun bir şekilde talep ettiği hamur yoğurma makinelerini de ulaştırmaya devam ediyor.

TARSUS’TA 25 MAHALLEYE 25 HAMUR YOĞURMA MAKİNESİ

Daha önce Tarsus’a bağlı Kumdere Mahallesi’nden gelen talep üzerine teslim edilen hamur yoğurma makinelerine diğer mahallelerden de yoğun istek geliyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında Tarsus’ta 25 mahalleye daha hamur yoğurma makineleri teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle hamur yoğurma makinelerini teslim alan ve yüzü gülen kadınlar, Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Hamur makinelerinin teslimi için düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, CHP İlçe Başkanı Ozan Varal, muhtarlar, dernek başkanları ve kadınlar katıldı. Törende Tarsus’a bağlı Akçakocalı, Aladağ, Alibeyli, Beylice, Çağbaşı, Çamalan, Çavdarlı, Çavuşlu, Çokak, Çöplü, Dadalı, Egemen, Eminlik, Esenler, Hacıbozan, Kadelli, Kaleburcu, Kamberhöyüğü, Kayadibi, Kerimler, Kuşçular, Mantaş, Olukkoyağı, Yanıkkışla ve Yunusoğlu mahallelerine hamur yoğurma makineleri teslim edildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0