a

Mersin Büyükşehir’e Helikopter 50 Milyon’a Mal Oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kocamaz döneminde satın alınan helikopterin bu güne kadar kuruma maliyetinin 40-50 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Akdeniz ilçesi Karacailyas Mahallesi 5586 ada 1-2-3 parsellerin Belediye Hizmet Alanı (MBB) Çok Amaçlı Hizmet alanı olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar değişikliği teklifi meclis toplantısında görüşüldü.

CİDDİ PARA HARCAMIŞ

Sözcü Gazetesinden Ali Ekber Şen’in haberine göre ; Konuya ilişkin konuşan Başkan Vahap Seçer, daha iyi hizmet verebilmek adına söz konusu alanın düzenlenmek istendiğini belirterek, “Daha önce aslında Heliport’un orayı düşünmüştük. Toroslar Belediyemiz ile henüz bir mutabakat sağlayamadık ama arkadaşlar görüşüyor. Daha önce Heliport alanı Toroslar Belediyemizden bize verilmiş ama Heliport yapma amaçlı verilmiş ve ciddi de bir para harcanmış. Aşağı yukarı bize maliyeti bugünkü cari rakamlarla 40-50 milyondan aşağı mal olmamıştır. Yani bunun yaklaşık olarak 20 milyon lirasını helikoptere sayarsak 20-25 milyon lira o Heliport alanına verilmiş. O Heliport alanını görmenizi isterim. Her şey var. Biz dedik ki burası muazzam makine ikmal dairemiz olur. İşte mutabakat sağlamaya çalışıyoruz neticede kamunun kaynağı israf oluyor” dedi.

KİRAYA VERDİK RUTİN MASRAFLARDAN KURTULDUK

Söz konusu helikopteri kiraya vererek rutin masraflardan da kurtulduklarını hatırlatan Başkan Seçer şöyle devam etti: “Şu anda THY’ye verdik, kira bedelimizin ödenmesinde de bir sorun yaşanmaz inşallah çünkü dönemsel sıkıntılar yaşıyoruz ama en azından her türlü kardayız. Rutin masraflar bitti. Helikopteri satamıyoruz şu anda, heliportu elimizde helikopter olduğu sürece, yasa gereği Heliport alanını bir başka alan olarak göstereceğiz. Yani kendi heliport alanımız ya da bir özel sektöre ait protokol yapacağız. Dolayısıyla şu anda biz onu makine ikmal sahası olarak kullanmak istiyoruz. İşte bu alanlara dağınık olan birimlerimizi taşımak istiyoruz yalnız yapacağımız düzenlemeler imara aykırı çünkü söylediğim gibi tır parkı, kamyon garajı olarak tanımlanmış. Bunun 1/5000’likte belediye hizmet alanı olarak ve 1/1000 ölçekte de uygulama imar planı olarak çok amaçlı hizmet alanı olarak tanımını değiştirmek istiyoruz.”

BAŞIMIZIN BELASI DEMEYİN

Toplantıda söz alan AKP meclis üyesi İsmail Yerlikaya, “Başkanım siz ticaretin içinden gelen birisiniz. ‘Helikopter başımızın belası falan’ derseniz seneye indirim isterler. Deyin ki ‘Elimiz ayağımız’” ifadelerini kullandı.
Daha sonra oylanan teklif oy birliğiyle kabul edildi.

ELDEN ÇIKARMA MÜMKÜN OLMADI

Seçimi kazandıktan sonra makamına oturur oturmaz borç batağındaki idareyi tasarruf tedbirleriyle düze çıkarmayı amaçlayan CHP’li Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer, ekonomik krizin de etkisiyle elden çıkarılması hayli zor helikopterin en azından kimi masraflarından kurtulmak amacıyla isteyenlere saatlik olarak kiralanacağı bir uygulamayı hayata geçirmiş ancak, bu çalışma da sonuçsuz kalınca durduğu hangarda aylık 300 bin TL masrafı bulunan helikopter elde kalmıştı.

“ÇOK ŞÜKÜR KURTULDUM”

Geçmiş dönemde satın alınan helikopterin Türk Hava Kurumu’na kiralanmasından sonra Başkan Seçer şu değerlendirmede bulunmuştu: “Heliport’ta duran o helikopterin bize aylık maliyeti 300 bin liraydı, satamadım. İstanbul’a rica ettim, 300 bin liraya aylık maliyeti duyan kaçtı, İzmir’e rica ettim, Ankara Belediye Başkanımıza rica ettim, hiçbiri almadı. Türk Hava Kurumu’na kiraya verdik, 49 bin 500 dolar civarında bir paraya tekabül ediyor. Şu anda sözleşme ile devam ediyor. Onu ihaleye çevireceğiz. Şu anda Türk Hava Kurumu’nun uhdesindedir. Çok şükür, bu helikopterden kurtuldum.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0