a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin İçin Su Kıtlığı Uyarısı Geldi.

İçme suyu sağlayan Berdan Barajı’nın su seviyesi geçen yıla göre yüzde 30 azaldı: Mersin için ’su kıtlığı’ uyarısı.

 

Mersin’in içme suyunu karşılayan Berdan Barajı’nın su seviyesi, geçen yıla oranla yüzde 30 azaldı. Kuraklık ve su kıtlığı uyarısı yapan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, “Su kıtlığının yaşandığı bir sezondayız.

Özellikle yaz aylarında bahçe sulamada içme suyu harcamayalım. Yazlık sitelerde gerekirse havuzları bir süre kullanmayalım. Evlerimizde akıllı muslukları, araç yıkama istasyonlarında yine akıllı cihazları kullanalım” dedi.

Can, “Şu anda Berdan Barajı doluluk oranı yüzde 60 oranında. Ancak Haziran 2023 verilerine baktığımızda bu oran 90 civarındaydı. 2023 yılında, bu günlerde doluluk oranı yüzde 90’dan yüzde 60’a gerilemiş.

Bu verilere bakarsak su kıtlığı, su stresi yaşadığımız bir kent olduğumuzu söylemek, bu noktada yanlış olmayacaktır. Suyumuzu kullanırken çok dikkatli olmamız gerekir.

Tüketicilerin su tüketim davranışlarını değiştirmek burada hayati önem taşımakta. Eğer su tüketim oranlarında artış olursa, su hunharca kullanılırsa, barajlardaki doluluk seviyelerimiz gün geçtikçe azalacak. Eğer suyumuzu doğru kullanmaz ve tasarruf sağlamazsak, su kıtlığı yaşayan bir kente doğru gideceğiz” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0