a

Mersin İŞKUR’dan Üniversite Öğrencilerine Destek

Mersin İŞKUR lisans, yüksek lisans ve doktora programı öğrencilerinin hazırlayacakları akademik çalışmalara maddi destek veriyor.

Mersin İŞKUR İş Kulübü’nün, 15 Mart 2021 tarihinde başlayıp 14 Nisan 2021 tarihine kadar başvuruları devam edecek olan Akademik Çalışma Programı online bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Programla Lisans, yüksek lisans, doktora programı öğrencilerinin hazırlayacakları akademik çalışmalara maddi destek verilmesi hedefleniyor.

Mersin İŞKUR İş Kulübü Lideri Nilgün Deli tarafından öğrencilere online olarak yapılan bilgilendirmede, öğrencilerin yüksek öğretim kurumlarına kayıtlı aktif statüde öğrenci olması gerektiği, genel akademik not ortalamalarının lisans öğrencileri için 3,30 veya 83,66 puan ve üzerinde, yüksek lisans öğrencileri için 3,50 veya 88,33 puan ve üzerinde, doktora öğrencileri için 3,50 veya 88,33 puan ve üzerinde olması gerektiğini belirtti.

Seminerde Deli ayrıca başvuru tarihinden önceki 5 yıl içerisinde alınmış olması şartıyla YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından birinden lisans öğrencileri için en az 70 puan, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için en az 80 puan almış olmanın da şartlar arasında olduğunu ifade etti.

Program ayrıca, başvuru döneminde, lisans öğrencileri için üniversite hazırlık sınıfı yarıyıl dönemleri hariç, 4. yarıyılı tamamlamış olmak, yüksek lisans öğrencileri için tez aşamasında olmak ya da ders aşamasında olmakla birlikte tez önerisini hazırlamış olmak, doktora öğrencileri için doktora yeterlilik sınavında başarılı olmak ve tez çalışmasını gerçekleştiriyor olmak koşulları olduğu anlatılan programda, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel olmamak ve özel öğrenci statüsünde olmamak şartlarının da arandığına dikkat çekildi.Öğrencilerin Programla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru ekranına https://akademi.iskur.gov.tr/ adresinden ulaşabileceği ve Aşağıdaki alanlarda akademik çalışmalara destek verileceği belirtilen seminer öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

ÖĞRENCİLERE 7 BİN 500 TL’YE VARAN DESTEK

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek, öğrencileri destekleyerek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik beşeri sermaye havuzunun genişletilmesine katkı sağlamak, başarılı ülke uygulamalarının incelenerek ulusal bazda bilimsel kaynak oluşturacak akademik yayınların sayısını artırmak ve akademik çalışmaların sonuçlarının işgücü piyasasına uyarlanarak ülke menfaatlerine yönelik politikaların oluşturulmasını sağlamanın amaçlandığı programda lisans öğrencilerine 2.500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5.000 TL ve doktora öğrencilerine 7.500 TL tutarında destek sağlanıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0