a

Mersin’de Çalışanları Tehdit Eden Müdür Meclis Gündeminde

KESK bağlı Haber-Sen Mersin İl Temsilciliği’nin işyerlerinde gerçekleştirmek istedikleri sendikal faaliyetleri Mersin Toroslar PTT Müdürü tarafından engellenmesi ve sendikalı çalışanların tehdit edildiği iddiaları Meclis gündemine taşındı.

KESK‘e bağlı Haber-Sen Mersin İl Temsilciliği’nin işyerlerinde gerçekleştirmek istedikleri sendikal faaliyetleri Mersin Toroslar PTT Müdürü Ali Engin Güney tarafından engellenmesi ve sendikalı çalışanların tehdit edildiğinin ortaya çıkmasından sonra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Antmen önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bahsi geçen Toroslar PTT Müdürü, hukuka ve yasalara tamamen aykırı davranmaktadır. Sendikal faaliyetler Anayasa’nın 90. Maddesi ve uluslararası sözleşmeler ile güvence altındadır. Mersin Toroslar Posta Dağıtım Merkezi Müdürü Ali Engin Güney tarafından iş yeri temsilcilerinin masasında bulunan sendikal çalışmaları anlatan kitap, İdari Hizmet Sözleşmesi el broşürleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bildirileri ile sendikaların resmi yazışma evrakları imha edilmiştir.

Konuya ilişkin Ali Engin Güney ile görüşme talebinde bulunan sendika temsilcilerine Güney tarafından ‘Siz kimsiniz, ben size hesap vermem, siz bana soru soramazsınız, haddinizi bilin’ ifadeleri kullandığı belirtilmiştir. Bu olayın ardından da Müdür Ali Engin Güney tarafından sendika üyesi bir dağıtıcının yeri değiştirilmiş ve baskıya devam edilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Alpay Antmen’in soruları şu şekilde;

 

  • Mersin Toroslar PTT Müdürü Ali Engin Güney tamamen yasal olan sendikal faaliyetleri engelleme cesaretini nereden almaktadır? PTT çalışanlarını tehdit eden bu müdür hakkında idari ve hukuki soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa ne aşamadadır? Covid-19 salgını döneminde her türlü risk ve sıkıntıya rağmen var gücüyle çalışan PTT çalışanlarına yapılan bu zulme neden ses çıkartılmamaktadır?

 

  • Sendika evraklarını çöpe atmak Anayasal sendika özgürlüğüne aykırı değil midir? Konuyla ilgili bakanlık olarak ne tür girişimlerde bulunacaksınız? Bahsi geçen müdürün görevden alınması düşünülmekte midir?

 

  • Çalışanları tehdit eden ve sendikal faaliyetleri yasalara aykırı şekilde engelleyen müdür yerine mağdur olan PTT emekçisinin sürülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunu akla, hukuka ve vicdana uygun buluyor musunuz?

 

  • Mersin Toroslar PTT Müdürü Ali Engin Günay’ın göreve atandığından bu yana kendisi hakkında yapılan şikayet ve suç duyurusu sayısı kaçtır? Bunların akıbetleri nedir?

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0