a

Mersin’de Dahil 8 İlde Büyük Mafya Operasyonu

Mersin'in de aralarında olduğu 8 ilde organize suç örgütlerine ‘Sahil Rüzgarı’ eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon, Mersin, İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Adana, Balıkesir ve Aydın’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Ege ve Akdeniz bölgesindeki illerde yasadışı faaliyet gösteren organize suç örgütlerine yönelik “Sahil Rüzgarı” operasyonunda 171 şüphelinin yakalanmasının hedeflendiği öğrenildi.

SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞI YAKALANDI

Sözcü Gazetesinden Habib Atam’ın haberine göre ; Operasyonun İstanbul ayağında çete lideri Kemal C.’nin de aralarında bulunduğu 21 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 13’ünün farklı illerdeki emniyet birimlerince arandığı öğrenildi. Çetenin yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama gibi suçlarının belirlendiği kaydedildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolü sonrasında, emniyete götürüldüğü öğrenildi.

MERSİN’DE 19 GÖZALTI

Operasyon kapsamında emniyetten yapılan açıklamada şöyle denildi:

  • Mafya tipi organize suç örgütlerinin nihai amaçları; haksız kazanç elde ederek maddi ve manevi güce ulaşmaktır. Bu doğrultuda hareket eden suç örgütleri sistematik bir şekilde değişik türdeki suç eylemlerini gerçekleştirerek kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturmaktadır.
  • Bu kapsamda; yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerimizi ve turistik diğer büyükşehirlerimizi de kapsayacak şekilde “Sahil Rüzgarı” kod adlı operasyon başlatıldı.
  • 8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar neticesinde; Antalya ilinde 32, Aydın ilinde 15, Balıkesir ilinde 25, İzmir ilinde 30, Mersin ilinde 19, Muğla ilinde 19, İstanbul ilinde 13 ve Adana illinde 18 şüpheli şahsa yönelik olmak üzere; yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan (yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama vb), suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri tespit edilen toplam 171 hedef şahsa yönelik 21.05.2021 tarihinde eş zamanlı planlı operasyonlar yapıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0