a

Mersin’de Deniz Dibi Temizlik Çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile İtfaiye Dairesi tarafından Erdemli Balıkçı Barınağı’nda “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” gerçekleştirildi.

Araç lastiği, buzdolabı kompresörü, alışveriş sepeti, çelik tel rulosu gibi atıkların çıktığı temizlikte, denizin dibinde atıl vaziyette bulunan ağlara takılan ve çıkamadığı için ölen Camgöz cinsi köpek balığı yavrusu da bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın, kentte insan ve kara kaynaklı deniz kirliliğine farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” bu kez de Erdemli Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Ekipler, etkinlikte denizden insan kaynaklı atıkları çıkardı.

Mersin'de Deniz Dibi Temizlik Çalışmaları 1 - mersinde deniz dibi temizlik calismalari 2

DENİZDEN BUZDOLABI KOMPRESÖRÜ DE ÇIKTI

2 dalış gerçekleştiren ekipler, araç lastiği, cam ve pet şişe, buzdolabı kompresörü, balık ağı, alışveriş sepeti, çelik tel rulo gibi yeri deniz olmayan ve geri dönüşüme kazandırılabilecek pek çok atığı denizin dibinden çıkardı.

1 HAFTADA 15 METREKÜP ÇÖP ÇIKARILDI

Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi’nin de destek verdiği etkinlikte dalgıçlardan ve teknik personelden oluşan 15 kişilik ekip çalıştı. Temizleme etkinliğine 1 haftadır devam eden ekip yaklaşık 15 metreküp çöp çıkardı.

Denizde oluşan kirliliği somut bir şekilde vatandaşların görmesi için Erdemli Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen deniz dibi dalış ve deniz dibi temizliği devam edecek.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0