a

Mersin’de Emniyetten Kaçak Sigara Operasyonu

Mersin’de KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin kaçak sigara üretimi yapılan yere düzenledikleri operasyonda yüklü miktarda kaçak ve sahte makaron ile sigara yapımında kullanılan cihaz ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde bandrolsüz kaçak makaron ticareti ve sigara üretimi yaparak, vergi kaçırıp devleti yüklü miktarda zarara uğratan şahısların tespit ve yakalanmaları yönünde çalışma yaptı.

Bu kapsamda satışı yapılmış makaronlar üzerinde bulunan bandrollerin sökülerek tekrar kullanılması amacıyla rulolara sarılarak kullanıma hazır hale getiren şahıs ve şahısların yakalanmasına yönelik iki ayrı operasyon yapıldı.

Operasyonlarda 1 kilogramlık paketler halinde 26 kilogram bandrolsüz gümrük kaçağı sigara tütünü, 85 kilogram kıyılmış tütün, 80 bin adet markasız ve bandrolsüz gümrük kaçağı makaron, 25 bin 800 adet markasız ve bandrolsüz doldurulmuş gümrük kaçağı makaron, 2 adet kompresör ve 2 adet sigara basma makinesi ile 20 bin adet TAPDK bandrolü ele geçirildi.

Olayların şüphelisi olarak yakalanan O.K. ve M.Ç. isimli iki şahıs işlemlerin ardından adli mercilerce serbest bırakıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0