a

Mersin’de Fırtına Yaşamı Olumsuz Etkiliyor

Mersin'de yaşanan şiddetli fırtına da ağaçlar ve evlerin çatıları zarar gördü. Mersin'de fırtına dev dalgalar oluştururken, kent genelinde de vatandaşlar zor anlar yaşadılar. Fırtınanın saatteki hızının 50 kilometre olduğu belirtildi.

Mersin’de yüksek kesimlerde etkili kar yağışı beklenirken, tüm ilçelerde sağanak yağış ile beraber fırtınanın devam edeceği açıklandı.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçelerinde, yarın (17.03.2021 Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Mersin, öğle saatlerinden itibaren Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarla birlikte etkili olması beklenen yağışların, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, çatı uçması, yüksek kesimlerde tipi ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. Başlama 16.03.2021 23:00 – Bitiş Zamanı 17.03.2021 23:00

Mersin’in Silifke ilçesi Boğsak Sahili’nde geçtiğimiz gece yaşanan şiddetli fırtına sonrasında ağaçlar ve evlerin çatıları zarar görmüş fırtınayla birlikte sahile vuran caretta caretta ölüsü dikkat çekmişti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0