a

Mersin’de Korsan Taşımacılığa Geçit Yok!

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, korsan taşımacılık olarak tabir edilen mevzuata aykırı yetkisiz ve izinsiz taşımacılık yapanlara göz açtırmıyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, korsan taşımacılık olarak tabir edilen mevzuata aykırı yetkisiz ve izinsiz taşımacılık yapanlara göz açtırmıyor.

Yapılan denetimlerde izinsiz olarak, Mersin’e diğer illerden gelen bazı araçların güzergah izni almadan, kapasitesinin üstünde insan taşıdığı belirlendi.

Mevcut güzergahı dışında taşımacılık yapan, personel çalışma belgesi olmadan araç kullanan ve yolcu listesi dışında yolcu taşıyan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre ve Büyükşehir Belediyesi’nden izin ruhsatı almadan, alınan izin ve ruhsatta belirtilen faaliyet konusu dışında korsan taşımacılık yapan araç ve sürücüleri gerekli ceza uygulanarak trafikten men edildi.

KORSAN TAŞIMACILIK YAPAN 53 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Denetimler sırasında yabancı uyruklu bir şahsın kullandığı aracın bagajındaki sandalyelerde taşınan işçiler tespit edildi. Araç trafikten men edilerek sürücüye ceza i işlem uygulandı. Bu kapsamda yapılan denetimlerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2021 yılı ilk 8 ayında yolcu taşımacılığı yapan 109 bin 395 araç kontrol edildi. 5 bin 224 araca trafik yönünden işlem yapılırken bunlardan 203’ü trafikten men edildi. Öte yandan 2021 yılının ilk 8 ayında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek-2/3 maddelerini ihlal eden korsan taşımacılık yapan 53 araç kanunda belirtilen süreler dahilinde trafikten men edildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0