a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin’de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Milyonluk Dolandırıcılık

Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları neticesinde; B.G. isimli şahsın Yenişehir İlçesi ikamet ettiği ve beraberinde bulunan şahıslarla Sazan Sarmalı olarak adlandırılan yöntemle dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara operasyon yapıldı.

 

Konuyla ilgili olarak bahse konu adreste yapılan aramada; V.G.A, C.Ö, B.G, R.H, ve T.E isimli şahıslar yakalanırken, şahıslardan B.G.’nin Bilişim Yoluyla Dolandırıcılık konulu bir çok suç kaydının olduğu ve şahsın arandığı tespit edildi. Operasyonda ele geçirilen cep telefonlarının şifreleri çözülerek alınan inceleme kararına istinaden yapılan çalışmalar neticesinde, telefon üzerinden Sazan Sarmalı, Cinsel Şantaj Dolandırıcılığı (kendilerini uzlaşmacı avukat olarak tanıtma) ve Kapora Dolandırıcılığı yapıldığı tespit edildi.

Telefonlarda yapılan inceleme neticesinde 12 müştekinin toplam 1.384.500 TL  dolandırılarak mağdur edildiği tespit edilmiş, bahse konuda müracaatı olmayan müştekilerle irtibat kurularak gerekli çalışmalar yapılmıştır. Yapılan detaylı arama neticesinde dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen; 14.000 TL nakit para, banka kartları ve çok sayıda suçta kullanılan dijital materyaller ele  geçirilmiştir. Toplam 5 şüpheli şahıs işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli