a

Mersin’de Tabela Kirliliği Ve Kaldırım İşgaline İzin Verilmeyecek

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Aynur Ata ve Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, geçtiğimiz günlerde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti. Ziyarette; tabela ve bez afişlere standart getirilmesi için meclis kararıyla tek tip tabelaya geçilmesi ve kaldırım işgallerinin önlenmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

“Mersin’de tabela kirliliğini ortadan kaldırmak için bir çalışma başlatalım dedik”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin’de tabela kirliliğini sona erdirmek için çalışmaları başlattıklarını açıklamıştı. Mart ayı Meclis toplantısının birinci birleşiminde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, Mersin’de tabela kirliliğini sona erdirmek için ilgili oda başkanları ile esnafın da görüş ve önerilerini aldıklarını söylemişti. Seçer, “Muazzam bir tabela kirliliği var. Biz bu çalışmaya bir yıldan daha önceki bir süreçte başladık. ESOB Başkanı, MTSO Başkanı ve ben bir araya geldik. Bu konuda onların da görüşlerini aldım ve öncelikli olarak esnafımızla toplantı yaparak; onları da bu konuya hazırlayarak, onları da aydınlatarak artık Mersin’de tabela kirliliğini ortadan kaldırmak için bir çalışma başlatalım dedik” diye konuşmuştu.

“Tabela kirliliği ve kaldırım işgalleri konusunda yasaların verdiği yetkiyi uygulayacağız”

Kaldırım işgalleri konusunda da vatandaşlardan çok fazla şikayet geldiğini ifade eden Seçer, “Büyükşehir’e ya da ilçe belediyelerine ait kaldırım ve caddelerde bu hususlar artık esnafın, vatandaşın canına tak etmiş. Ancak pandemi bazı tedbirler almamızı zorunlu olarak geciktirdi. Çünkü bir taraftan pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntıların, sorunların ardına bizim bu tip uygulamalarımız doğru olmaz anlayışıyla biz geri adım attık. Fakat görüyorum ki kaldırım işgalleri, tabela kirliliği pandemi vs. dinlemiyor. Buradan duyurmak isterim ki; Mersin’de tabela kirliliği ve kaldırım işgalleri konusunda yasaların bize verdiği yetkiyi uygulamaya başlatacağız” demişti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0