a
  • Haber Postası
  • Mersin
  • “Mersin’e Hiçbir şey Yapmadığınız Gibi Yapanlara’da İzin Vermiyorsunuz”

“Mersin’e Hiçbir şey Yapmadığınız Gibi Yapanlara’da İzin Vermiyorsunuz”

CHP Mersin Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, buğu TBMM Genel Kurulu’nda Mersin sorunlarını dile getirdi. CHP’li Başarır kürsüden yaptığı konuşmada iktidara seslenerek, “Mersin’e hiçbir şey yapmıyorsunuz, yapanlara da müsaade etmiyorsunuz” dedi.

Mersin’in sorunlarını 20 yıldır defalarca Meclis Genel Kurulu’ndan geçmiş dönem milletvekillerinin ve kendilerinin dile getirdiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Bazı milletvekili arkadaşlarımızı dinlediğim zaman farklı bir ilde yaşadığımı düşünüyorum. Mersin’e yapılanları anlatıyorlar ama yıllardır Mersin’e yapılmayanlar büyük bir sorun haline gelmiştir. 2013’te temeli atılan Çukurova Havalimanı nerede? 9 yıl olmuş hala açılmadı. Buradan sormak isterim; 2008’de temeli atılacak olan, büyük gösterişle kamuoyuna tanıttığınız Kazanlı-Tarsus-Mersin Sahil Projesi nerede? Daha bu projeye çivi bile çakılmadı. Buradan sormak isterim; yıllardır, çeyrek asırdır söz verdiğiniz Mersin-Antalya Otoyolu nerede? Bugün yıldönümü olan 03.03.2003 tarihinde Pamukluk Barajı yapılacaktı. Tarımsal sulama alanı olarak arazilerimiz, bahçelerimiz, tarlalarımız sulanacaktı. Bakın kuraklıkla boğuşuyoruz ama bu baraj nerede? Mersin’in içme sorunları çözülecekti. Çözüldü mü? Hayır. 20 yıl olmuş hala yok. Peki, Mersin’e neyi layık görüyorsunuz? Taş ocaklarını. Neyi layık görüyorsunuz? Balık çiftliklerini. Neyi layık görüyorsunuz? Nükleer Santrali. Mersin bunu hak ediyor mu?” dedi.

MERSİN’E OLAN DÜŞMANLIĞINIZ NEDİR?

Bugün işsizliğin en fazla yaşandığı illerden birinin Mersin olduğunu söyleyen CHP’li Başarır, “Sığınmacı krizinin yaşandığı yer Mersin. Bugüne kadar tespit edilen 250 bin kişiyi aşkın geçici koruma statüsünde bulunan Suriyeli var. Bir şey daha var; cumhuriyet tarihinden beri Mersin’e ilk kez metro gelmiş, Cumhurbaşkanlığı yatırım projesine almış, 900 milyon lira borçlanma yetkisini almış ama Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda imzada bekliyor. Mersin’e hiçbir şey yapmadığınız gibi yapanlara da izin vermiyorsunuz. Gerçekten, sayın grup başkanvekili şaşırarak bakıyor ama Mersin bu halde. 20 yıldır Mersin’e büyük bir proje olarak ne yaptığınızı merak ediyorum. Az önce milletvekili arkadaşım 44 tane ambulans aldık dedi. Ne güzel vallahi (!) iyi ki aldınız. Bizden çok sonra başlayan havaalanı, otoyollar bitmiş o halde Mersin’in suçu ne? Mersinlinin suçu ne? Mersin’e olan düşmanlığınız ne? Bakın, serbest bölgede çalışan işçi sayısı yüzde 25 düşmüş. İşsizlik almış başını gidiyor, fabrikalar kapanıyor. Çukurova’dan başlayarak büyük fabrikaların çoğu kapanmış ve Mersin’de yatırım yok. Biz Mersin’e yatırım istiyoruz, çevre katliamı istemiyoruz, balık çiftliklerini ve taş ocaklarını istemiyoruz. Güzel Mersin’e yatırım yapın” sözlerini dile getirdi.

MUTLU’MUSUNUZ DİYE SORUYORLAR, SİZ DE ÇOK MUTLUYUM DİYORSUNUZ
AKP Mersin Milletvekilinin laf atması üzerine CHP’li Başarır, “Sayın milletvekili laf atmayın, siz de Mersin milletvekilisiniz ama siz Mersin’i navigasyonla geziyorsunuz. Siz Mut İlçesi’ndesiniz. Size vatandaş soruyor: “Mut’lu musunuz?” Siz de çok mutluyum diyorsunuz ama vatandaş size Mut İlçesi’ni soruyor. Mersin’de sokağa çıkın, insanları dinleyin, kapanan yerlere bakın” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0