a

MESKİ, İçme Suyunun Kalitesini Devamlı Kontrol Ediyor

MESKİ'ye bağlı teknik ekipler, Mersin genelinde içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonlarını gerçekleştiriyor ve içme suyunun kalitesini sürekli izliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı İçme Suyu Arıtma ve Havza Koruma Şube Müdürlüğü teknik ekipleri, il genelinde içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonlarını gerçekleştiriyor ve içme kullanma suyu kalitesini sürekli izliyor.

6 BİN 235 İÇME SUYU NUMUNESİ ALINARAK, 96 BİN 524 PARAMETRE KONTROL EDİLDİ

Özellikle son dönemlerde dünya genelini etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası MESKİ ekipleri, su sanitasyonu konusunda daha büyük bir titizlikle çalışmaya devam ediyor. Her türlü zorlu şartlara rağmen Mersin’in en ücra yerlerine kadar ulaşan ekipler, araçların gidemediği yerlerde insan gücüyle klor ikmallerini gerçekleştirip şebeke kontrollerini sağlıyor. MESKİ ekipleri, 1 Nisan 2019 yılından bugüne kadar 6 bin 235 noktadan numune alımı ve 96 bin 524 parametre kontrolü gerçekleştirdi.

MESKİ, İçme Suyunun Kalitesini Devamlı Kontrol Ediyor 1 - meski icme suyunun kalitesini devamli kontrol ediyor 2

“VATANDAŞLARIMIZ ŞEBEKE SULARINI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETEBİLİR”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün konu ile ilgili açıklamasında, içme ve kullanma sularının İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından da sürekli izlendiği ve il genelinde her ilçeden periyodik numuneler alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde kentimizin tüm noktalarında titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar devam etmektedir. Türkiye’nin en dağınık coğrafyasına sahip illeri arasında yer alan kentimizin tüm noktalarında, kurumumuzca dağıtılan içme ve kullanma suları, kalifiye mühendisler ve teknik ekiplerimizin üstün gayretleri ile düzenli olarak kontrol edilmektedir. Araçların giremediği muhtelif bölgelerde de ekiplerimiz tarafından çok zor şartlarda taviz vermeksizin klorlama işlemi yapılmaktadır. Ayrıca, vatandaşlarımız tarafından ‘ALO 185’ çağrı hattı üzerinden bize ulaştırılan şikâyetler ve talepler de değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda şikâyet odaklı alınan içme suyu numunelerinde yapılan analizlerin geneli uygun çıkmaktadır. Uygun çıkmayan sular ise binanın kendi deposunun uygunsuzluğundan kaynaklanmaktadır. Mersin genelinde yapılan analizlerin, sınırların altında yer aldığı görülmektedir. Su kalitesinin otomasyonla izlenmesi ve kontrolü için gerekli çalışmalara hızla devam edilmektedir. Vatandaşlarımız şebeke sularını kurumumuz güvencesiyle gönül rahatlığıyla tüketebilir.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0