a

Meski, Yaz Aylarında Yaşanabilecek Su Kesintilerinin Önüne Geçiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan ölçüm ve kontrol odaları ile Toroslar ilçesi Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi depoları SCADA Merkezi’ne bağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan ölçüm ve kontrol odaları ile Toroslar ilçesi Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi depoları SCADA Merkezi’ne bağlandı. Depolar SCADA sistemi üzerinden 7/24 online olarak tek noktadan izleniyor. Böylece gerekli kontroller yapılarak susuzluk problemi ve kayıp-kaçağın önüne geçiliyor.

KIRSAL BÖLGELERDE YAŞANABİLECEK SUSUZLUĞA SON VERİLMESİ HEDEFLENİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü SCADA Merkezi’nde, Mersin sınırları içerisinde yeni bir DMA bölgesi daha oluşturuldu. Bu çalışma ile birlikte Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi bölgelerinde vatandaşların evde kaldığı sokağa çıkma yasağı zamanlarında da yıllardır kronikleşmiş su kesintileri yaşanmıyor. Devam eden MESKİ çalışmaları neticesinde vatandaşlara kesintisiz su teminine devam ediliyor.

ORANSAL İĞNE VANA İLE İSALE HATLARI KORUNUYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü’nde ilk defa kullanılan oransal iğne vana ile isale hatları korunarak, hatta oluşabilecek aşırı su basıncı anında tespit ediliyor. Bu sayede su akışını diğer depolara SCADA sistemi ile yönlendiren MESKİ, hatta oluşabilecek arızaların ve su kaybının önüne geçiyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0