a

Mezitli Sanayi Sitesinde Esnaf Mağdur Oldu

Mersin'in Mezitli ilçesinde sanayi esnafının aylarca beklediği Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması için Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan acele kamulaştırma kararı iptal etti. Bu kararın ardından Mezitli Sanayi Sitesi esnafının Toroslar yada Akdeniz ilçesine taşınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Mezitli sanayi esnafının aylardır beklediği ilçeye büyük bir ekonomik katkı sağlayacak dev yatırıma gelen red kararı 60 bin’in üzerindeki esnaf ve sanatkarda şok etkisi yarattı. Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe mahallesine kurulması planlanan Mezitli Sanayi Sitesi’ne bölgede tapusuz arazisi bulunan çiftçilerden büyük darbe geldi. Danıştay 6. Dairesi’ne acele kamulaştırma davasına açılan itiraz davası sonuçlandı ve 64 vatandaşın dava dosyasını inceledi ve Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılan acele kamulaştırma kararını iptal etti.

Danıştay 6. Dairesi, Mersin Büyükşehir Belediyesinin, sanayi sitesi adına kamulaştırma yapmasına dair protokolü de iptal etti.

Bu kararın ardından Mezitli’de sanayi sitesi bekleyen esnaf büyük şok yaşadı. Büyükşehir’de itirazların ardından yapılan görüşmelerde Mezitli’de uygun arsa bulunmadığı gerekçesiyle Mezitli esnafının Toroslar yada Akdeniz ilçesinde tespit edilen bölgeye taşınması kararı tartışılmıştı. Danıştay’ın bu kararının ardından Mezitli Sanayi Sitesi esnafının eski yerinden taşınarak, Toroslar yada Akdeniz ilçe sınırlarında yeni yapılacak sanayi sitesine gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Mezitli Sanayi Sitesinde Esnaf Mağdur Oldu 1 - ne degistidd3bdf7f84a02939b4e2

Projenin başında Başkan Önel ile arsanın belirlenmesinde rol alan Davultepe’ye sanayi sitesinin yapılmasının güç katacağını sık sık vurgulayan eski davultepe belediye başkanı Ahmet Erşahin bununla kalmayıp kendi başkanlık döneminde 01.11.2016 tarihli meslic kararı ile sanayi sitesi yapılmasını onaylamıştı. Erşahin’in tutarsız tavrı bununla kalmayıp Meazitli Sanayi Sitesi projesinin tanıtım toplantısında aralarında Mersin milletvekillerinin bulunduğu toplantıda aynı fotoğraf karesinde yer alarak pasta kesen AKP’nin eski Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşahin, sanki o fotoğrafta yer almamışçasına 180 derece konum değiştirdi.

Mezitli Sanayi Sitesinde Esnaf Mağdur Oldu 2 - 18f11a22 84f0 43e8 a8a6 6080ef2d851c

Aynı AKP’li Erşahin’in avukat olan kızı Sayın Kübra Erşahin ise Küçük Sanayi Sitesine karşı adeta seferberlik ilân ederek projenin gerçekleşmemesi adına harekete geçti. Mezitli’ye kaybettiren o kararı da büyük bir mutlulukla duyurdu. Erşahin “Bir Davultepe, bir Mersin kazandı. Mezitli’de yapılması planlanan küçük sanayi sitesi acele kamulaştırma kararına karşı Danıştay’da açmış olduğum seri davaları kazandık” dedi.
Erşahin kazananlar olarak açıkladıklarının yanında yıllardır büyük umutlarla projenin tamamlanmasını bekleyen esnafı bir köşeye attı.

Mezitli Sanayi Sitesinde Esnaf Mağdur Oldu 3 - c14bc5a4 fe19 40c8 b777 0eab8661972b 1

Ahmet Erşahin’in Limon ağaçları kesilirken sessiz kalması dikkat çekmişti.

Kamuoyunda konuşulan iddiaların arasında limonun para etmemeside arsa sahiplerinde hayal kırıklığı yaratırken bölgenin imara açılması bir diğer beklentilerin arasında yer alıyor. Mezitli ilçesinde güvenli olmayan ortamlarda bina altlarında faaliyet yürüten Mezitli Sanayi esnafı kararın şokunu yaşarken esnafın sürece ilişkin tepkisinin ne olacağı merak konusu olmuş durumda.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0