a

Neşet Tarhan, Kazı Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Soli Pompeiopolis Antik Kentinde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Arkeolojik değerlerin gün yüzüne çıkması için yürütülen kazı çalışmaları Antik Limanı’da içinde bulunduruyor. Viranşehir Mahallesi’nde Soli Pompeiopolis Antik Kenti içerisindeki iki farklı alanda yürütülen kazıda çalışmalarında limanın kalıntıları gün yüzüne çıkıyor. Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Doktor Deniz Kaplan’dan detaylı bilgi alan Başkan Tarhan, çalışmanın tamamlanmasıyla bölgenin turizm açısından ciddi değer kazanacağını dile getirdi.

“LİMANDA MENDİREK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Kazı çalışmalarının iki farklı alanda yapıldığını dile getiren Doç. Dr. Deniz Kaplan, “Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktayım. Soli Pompeiopolis kazılarının ekip üyesiyim. Bu yılki kazılar Mersin Müzesi başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Kazılarımızı iki alanda gerçekleştirdik. İlk olarak höyükte temizlik çalışmalarını yaptık. Limanda ise mendirek kazılarına devam ediyoruz. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan bizleri her zamana destekliyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kazılarımız her zaman gelip ziyaret ediyorlar. Kurum ve kuruluşlarla görüşme halindeler. Bu değeri hem Mezitli’ye hem Mersin’e kazanmak hepimiz için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR TARİHİ MİRAS BULUNUYOR”

Kazı çalışmalarıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Tarhan, “Her fırsatta kazı çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz. Daha önce çalışmaların hızlanması adına bazı girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz sonucu kentin önde gelen STK’ları kazı çalışmalarına destek oldu. Sadece belediyelerimiz değil Mersin’deki tüm kurum ve kuruşların Soli Pompeiopolisteki çalışmalara destek olmasını istiyorum. Burada çok büyük bir tarihi miras bulunmakta. Bunu hep birlikte gün yüzüne çıkartabiliriz. Bu anlamda kazı çalışmalarına destek olan Mersin Müzesi’ne ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölge turizm açısından ciddi değer kazanacaktır” ifadelerine yer verdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0