a

Tarsus Belediyesi İzmir Geleneksel Tohum Takas Şenliğinde

Ata ve yerli tohumun korunup, gelecek kuşaklara aktarılması için önemli çalışmaları hayata geçiren Tarsus Belediyesi, İzmir Can Yücel Tohum Merkezi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Tohum Takas şenliğine katılım sağladı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yerli ve organik tarımı geliştirmek amacıyla başlattığı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde başlattığı “Ata Tohumu Miras” projesi ile tohum bankasında muhafaza edilen ata ve yerli tohumlar İzmir Tohum Takas Şenliği’nde vatandaşlarla buluştu. Gerçekleştirilen Tohum Takas Şenliği’nde çeşitli şehirlerden gelen vatandaşlar, ellerindeki ata tohumlarını takas yöntemiyle değiştirdi. Türkiye’nin her bölgesinden belediyelerin katılım sağladığı etkinlikte binlerce yerel tohum gelecek nesillere aktarılması için takas edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de ziyaret ettiği Tarsus Belediyesi Ata ve yerli tohum standı vatandaşlar tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMA YÖNELİK BÜYÜK SEVGİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖRNEK BİR İŞ BİRLİĞİ VAR’’

Tohum çeşitliliğini korumak ve yarınlara aktarabilmek açısından bu tarz faaliyetlerin önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Ata ve yerli tohumlarımızın yaygınlaştırılması, farkındalık oluşturması ve ülkemizin dört bir yanına yayılması bizim için çok kıymetli. Sürdürülebilir tarıma yönelik büyük sevgiyle gerçekleştirilen örnek bir iş birliği var. Biz de Tarsus Belediyesi olarak ata ve yerli tohuma verdiğimiz önem ile geleceğe olan borcumuzu kısmen de olsa yerine getirmiş oluyoruz. Kaybolan tohumları bulmak, saklamak, paylaşmak, üreterek çoğaltmak kutsal bir iş. Bütün bunları yaparken amacımız, tohum çeşitliliğimizi korumak, yarınlarımıza aktarabilmek. Özverili çalışmalar dolayısıyla emeği geçen herkese ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0