a

Tarsus’ta “CHP’li Belediye’ye Muhalifler Yine CHP’liler

Başkan Haluk Bozdoğan, Tarsus’un Fevzi Çakmak Mahallesinde belediye ait olan araziyi Tarsus Üniversitesine tahsis ederek kampüsü ilçe merkezine taşımayı amaçladı. Böylelikle ilçe merkezinde ekonominin canlandırmasını hemde öğrencilerin şehir merkezine yakın olmasını hedefleyen Bozdoğan konuyu meclis gündemine getirdi.

CHP’li BELEDİYE’YE CHP’li MECLİS ÜYELERİ MUHALİF

Ancak önergenin meclis gündemine gelmeden önceki seyri şaşkınlık yaratacak türden olaylara şahitlik etti. Öğrenci ve esnaf kesimini memnun edecek bu karar önceki meclis kararı ile İmar komisyonuna havale edildi. Ancak imar komisyonu 3 defa toplandı ve 3’ünde de herhangi bir karar komisyondan çıkmadı. Süreci yavaşlatan önemli bir gelişmede en son yapılan üçüncü komisyon toplantısında yaşandı. Komisyonun 3 CHP’li meclis üyesi toplantıya gerekçesiz katılmadı. Ortadaki muğlaklığı kaldırmak isteyen Başkan Bozdoğan’da belediye kanuna göre; “meclisten ilgili komisyona havale edilen teklif 1 ay içerisinde komisyondan karar olarak çıkmaz ise Belediye Başkanı müdürlükten gelen şekliyle tekrar meclis gündemine getirir” yetkisini kullanarak meclis gündemine getirdi.

Mecliste önergeyi oylamaya sunmak isteyen Başkan Bozdoğan’a muhalefet beklendiği üzere Cumhur ittifakından (AKP-MHP) gelmedi. Tam tersine kendi CHP’li meclis üyeleri Başkan Bozdoğan’a muhalefet etti. CHP’li üyeler kendi partilerinde olan belediyenin Tarsus’a faydalı olacak bu kararına muhalefet etmeleri salonda şaşkınlıkla karşılandı.

7 CHP’li MECLİS ÜYESİ RED, 2 CHP’li ÜYE ÇEKİMSER OY KULLANDI.

Muhalefet eden CHP’li üyeler kararın komisyondan salt çoğunlukla çıkmadığını tüm komisyon üyelerinin toplanması gerektiğini, hukuken ve şeklen uygun olmadığını gerekçe göstererek oylamaya muhalefet ettiler. Başkan Bozdoğan, bunun üzerine komisyon dan gelen şekliyle değil, müdürlükten gelen şekliyle oylamaya sundu. Oylamaya sunulan önergeye 7 CHP’li meclis üyesi Ali Boltaç, Ali Uyan, Ünzile Kuru, Mert Keleşoğlu, Yusuf Tıbık , Abdulkadir Filiz red oyu verirken aralarında CHP’li Başkan yardımcısının da olduğu Ali Erhan Okyay, Ekrem Fevzi Çoşkun’da çekimser oy kullandılar. Tarsus’için faydalı olacak bu önergeye AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin tamamınında evet yönünde oy kullanması Tarsus Belediye meclisinde gerçekte kimin muhalefet gurubu olduğunu tartışmaya açtı. 

www.mersinportal.com Haber Merkezinin gündeme getirdiği aynı meclis toplantısında yaşanılan bir diğer olayda ise Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç ve Tarsus Belediye Başkanı Halauk Bozdoğan arasındaki ‘telefonları açma’ tartışması yaşanmıştı. Her fırsatta partisinin Belediye Başkanına laf sokarak puan toplamanın peşinde olan Boltaç, Tarsus Belediyesi ile Mersin Büyükşehir’in meclis üyesi olmanın sorumluluklarından uzak sanki Cumhuriyet Halk Partisinin Tarsus Belediye Meclis Üyesi değilde başka bir partinin meclis üyesi gibi davranması şaşkınlıkla karşılanmıştı.

İŞTE O DİYALOG

Ali Boltaç: Sayın Başkanım Dursun Bey’e ve muhtarımızın kardeşine selamlarımız olsun buradan. 2021 yatırım programımızda zaten orası var. Hava şartları biliyorsunuz, sizde söylediniz. Bu şu anda müsaade etmiyor ona. Yalnız başkanım sizden de bir istirhamım var. İlgili daire müdürlerinize söylerseniz, telefonlarına bakarsa, iletişimimiz daha kolay olur.

Haluk Bozdoğan: Önce sen telefonlarına bakarsan benim için daha iyi olur Ali Bey.

Boltaç:  Ben bakıyorum Sayın Başkanım.

Bozdoğan:  Sen benim telefonlarıma bile bakmayan bir insansın.

Boltaç:  Sen beni ararsan ben bakarım

Bozdoğan:  Bunu söylerken çok ciddi Rasim Adasal’ın bir sözünü hatırlatayım. ‘Kişi ne söyler, kendini söyler’. Ben o konuda arkadaşlarımı uyardım. Ama öncelikle siz bunu yapın

Boltaç:  Ben müdürlerinizi aradığımda şayet telefonlarına bakma gereği duyarlarsa aramızdaki iletişim kopukluğu son bulur.

Bozdoğan:  Biz 8 aydır telefonlara bakmadığınızı biliyoruz

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0