a

Tarsus’ta Yaşanan Dram Yürekleri Burktu

Talihsiz bebek doğuma giderken hastane önünde annesini kaybetti.

10 aylık olana kadar babası tarafından bakılan talihsiz bebeği, çocukları olmayan 37 yıllık Tarsus’lu bir aile sahiplendi. Talihsiz çocuk iki yaşına geldiğinde ise amansız hastalığın pençesine düştü. Şehitlertepesi mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki bir evde, hem bir çocuğun hemde bir anne babanın dramı ortaya çıktı.  Sekiz yıl önce bir çocuk sahibi olmak için Tarsus’tan Kayseri’ye giden 60 yaşındaki Cumali ve 56 yaşındaki Munise Atıcı çifti burada 10 aylık olan Ali Galip’i evlatlık alarak sahiplendi.  Çocukla beraber Tarsus’a gelen Atıcı ailesinin evinde çocuk sesi ve heyecanı yaşanırken, Ali Galip iki yaşına geldiğinde ise Otizm, Epilepsi, Dikkat dağınıklığı ve hiçbir ihtiyacını karşılayamayan hastalıklara yakalandı.  İşçi emeklisi baba Cumali Atıcı çocuğunun ihtiyacını karşılayamayacak durumda olmasına rağmen sekiz yıldır engelli evladına sahip çıkmaya devam ediyorlar. Emekli maaşı yetmeyen ve kontrolleri için sürekli hastanelere giden baba Cumali Atıcı şunları söyledi.

ROPORTAJ BABA CUMALİ ATICI
“biz 37 senelik evliyiz, çocuğumuz olmadığı i.çin birkaç komşu ve arkadaşımızın vasıtasıyla Kayserinin Talas ilçesinde bir aileden alarak getirdik, getirdiğimizde 10 aylıktı, çocukta getirdiğimizde bir şey yoktu iki yaşından sonra hastalığı meydana çıktı. Sekiz senedir yanımızda kendi öz evladımızdan ayırt etmiyoruz. Hastalığı otizm ve epilepsi hastalığı, dikkat dağınıklığı hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor  yemek içmek gibi durumu yok biz yedirip ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Altını bezliyoruz 10 yaşında olmasına rağmen hala altını bezliyoruz. Tuvalet ihtiyacını söyleyemiyor yani kısaca tüm ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Şuan emekliyim, emekli maaşıyla yamaya çalışıyoruz.

Devletimizden evde bakım aylığı var başka bir gelirimiz yok. Evimiz kira, kirayıda ödemede zorluk çekiyoruz veremiyoruz, Elektrik parası, mecbur doğal gazlı ev tuttuk. Çocuğu sobada yakmamak için, sobalı ev tutmuştuk orda da çocuğu yakacaktık. Mecbur doğal gazlı eve çıktık, ondada ayda bin 300 – bin 400 gibi doğal gaz geliyor ondan da zorlanıyoruz. Bin 100 lira kira, 400 elektrik, 150 TL su parası derken elimizde bir şey kalmıyor.  Hayırseverlerden elimizden tutmalarını istiyoruz, borcumuz aşırı derecede çok ne yapacağımızı bilmiyoruz elimizden tutsalar, zaten aldığımız maaş evin giderini karşılamıyor, bir de dışarı borcumuz var ödeyemiyoruz. Adamlar aramızı getir deyip tehdit ediyorlar, normalken borcumuzu veremezken katlanınca hiç veremiyoruz dedi. ..

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0