a

TISİAD’da Yeni Başkan Mehmet Salih Çelik

Türkiye Irak Suriye İş İnsanları Derneği (TISİAD), kongreye gitti yeni Başkan Mehmet Salih Çelik oldu

Türkiye Irak İş İnsanları Derneği (TISİAD) 4. Olağan kongresi gerçekleşti. Kongrede tüzük değişikliğiyle derneğin ismi Türkiye Irak Suriye İş İnsanları Derneği oldu. TISİAD Başkanlığına seçilen Mehmet Salih Çelik, Suriyeli iş insanlarını da bünyelerine alacaklarını ve böylece Suriyeli büyük iş insanlarını Mersin’e ve ülkeye çekeceklerini söyledi. Çelik, Irak’ın kuzeyi kadar güneyinde de çalışmalar yapacaklarını belirtti.

TISİAD 4. Olağan Genel Kurulu Marehan Center’de büyük bir katılımla gerçekleşti. Kongreye Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, MESİAD Başkanı Hasan Engin, ÇUGİDER Başkanı Sibel Gelbul, GİŞKAD Yöneticisi Deniz Fedai, Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Mehmet Özgenç, CHP Mersin İl Sekreteri Koral Ömür, TISİAD’ın Irak merkezi ile IKBY bölgesindeki üyeleri, iş insanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Kongrede divan başkanlığını MESİAD Yüksek İştişare Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, Katip üyeliğini ise Sibel Gelbul ve Hamit Mert Avcı yaptı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TISİAD Yüksek İştişare Kurulu Başkanı Selahattin Balkan, TISİAD olarak Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin çok artması için çabaladıklarını ve bu iki ülke iş insanlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan da TISİAD’ın önemli bir dernek olduğunu belirterek, TISİAD’ta kadınların var olması ve isminin iş adamları değil de iş insanlarının olmasının güzel bir şey olduğunu söyledi. Başkan Kızıltan, yeni yönetimde yer alacak olanlara başarılar dileyerek, TISİAD’ın güzel çalışmalar yapacağına inandığını dile getirdi.

Ardından konuşan MESİAD Başkanı Hasan Engin de TISİAD’ın yönetiminde yer alacak kişilere başarılar diledi ve MESİAD olarak dayanışma içerisinde olacaklarının altını çizdi.

“IRAK’IN KUZEYİ KADAR GÜNEYİNDE DE FAALİYET YÜRÜTECEĞİZ”

TISİAD Başkanlığına seçilen Mehmet Salih Çelik, TISİAD’ın yeni bir vizyonla ve heyecanla yola çıkacağını belirterek, şöyle konuştu; Güçlü ve başarılı bir yönetimle yola çıkacağız. Yeni yönetimimizde sanayici iş insanlarımız da vardır. Mersin ve ülkenin kalkınması ve ticaret hacminin artması için çok çalışacağız. Kurulduğu günden bu yana Türkiye ve Irak arasında güçlü bağların kurulması adına önemli faaliyetler gerçekleştiren derneğimiz hem ekonomik hem siyasal kültürel işbirliğinin güzide bir örneği olarak kamuoyunun karşısında oldu. Ortadoğu’da demokrasinin devamlılığı anlamında öne çıkan ülkemizin Avrupa ülkeleriyle beraber en çok ihracat yaptığı ülke olan Irak ve Kuzey Irak Federe Bölgesi de istikrarın merkezi olarak öne çıkmaktadır. Türkiye ekonomik faaliyetlerinin yanı sıra, Irak’la kurduğu tarihsel ve kültürel bağlar sayesinde de bölgesinde bir güç olduğunu göstermektedir. Derneğimiz Kuzey Irak’ta olduğu kadar bundan sonra Irak’ın güneyinde de faaliyet yürütecektir. Bugüne kadar Türkiye’nin önemli kentlerinde gerçekleştirdiğimiz ekonomi zirveleriyle derneğimiz etki alanını artırmış ve üyelerimizin ekonomik faaliyetlerine de ciddi katkılar sunmuştur. Geçmişin bu tecrübesinin yol göstericiliğiyle yeni bir döneme giriyoruz.”

SURİYELİ İŞ İNSANLARINI DERNEĞİMİZE ALIP SURİYELİ İŞ İNSANLARINI MERSİN’E VE ÜLKEYE ÇEKECEĞİZ”

TISİAD’ın Suriyeli iş insanlarını da bünyesine alacağını ve böylece büyüyüp önemli bir güç olacağının altını çizen Başkan Çelik, ”Suriye komşu bir ülkemiz olmasına rağmen beklediğimiz düzeyde bir ekonomik işbirliği yatırımı ülkemize çekmiş değiliz. Bu adımla özellikle Suriye’deki güçlü iş insanlarını ülkemize çekme ve yatırım yapma olanağını yakalama hedefi içinde olacağız. Bu yenilik derneğimize yeni sorumluluklar da yüklüyor. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz etkinlik ve zirvelerde Suriye ile ekonomik faaliyetler konusu da gündemimizde olacak. Bunu yapacak gücümüz ve moralimiz de vardır.  Mersin’de ve birçok yerde yapacağımız çalışmalarda üniversitelerle temas halinde olacağız. Ortadoğu’dan ülkemize eğitimli gençlerin ciddi bir ilgisi vardır. Hem ülkemizdeki beyin göçünü engellemek hem de ülkemize gelen bu eğitimli genç nüfusu burada tutmak için projeler geliştireceğiz.” Diye konuştu.

Konuşmalarının ardından tek listeyle gidilen seçimde Mehmet Salih Çelik başkanlığa seçilirken, yönetim kuruluna ise şu isimler seçildi; Cavidan Demirağ, Nesih Aktepe, Mustafa İmrak, Muharrem Demircan, Recep Metin, Hamit Mert Avcı, Ferit İllez, Siraç Dündar, Hava Arslan ve Halil Dalmış.

Yüksek İştişare Kurulu Başkanlığına Selahattin Balkan seçilirken, Bilim Kurulu üyeliğine ise Prof. Dr. Ahmet Özer seçildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0