a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Toplantısı Mersin’de Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Toplantısı Mersin’de Gerçekleştirildi

Mersin’de yapılan oda borsa başkanları istişare toplantısında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, buluşmanın kentin öncelikli sorunlarının tespiti açısından faydalı olduğunu, dile getirilen sorunların TOBB nezdinde dikkatle ele alınacağını söyledi.

 

Mersin’de oda borsa başkanları istişare toplantısı Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Mersin’de faaliyet gösteren oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterlerinin katıldığı toplantıda ağırlıklı olarak organize sanayi bölgelerindeki gelişmeler, tarım sektöründe yaşanan sorunlar ve bölgedeki yatırımların durumu değerlendirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu’nun moderasyonunda gerçekleştirilen toplantıda, oda ve borsa başkanları faaliyet alanlarına ve görev yaptıkları ilçelere ilişkin gelişmeleri aktardı ve taleplerini iletti.

Toplantının açış konuşmasını yapan Cihat Lokmanoğlu, istişare toplantılarının kentin öncelikli sorunlarının tespiti açısından faydalı olduğunu, dile getirilen sorunların TOBB nezdinde dikkatle ele alınacağını söyledi.

Ülkemizin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan İstanbul sıkışmış durumda olduğundan Mersin, Kayseri ve Konya bölgesinin İstanbul’a alternatif olarak planlandığına değinen Lokmanoğlu, Mersin’in; Güneydoğu, Doğu Anadolu, İç Anadolu bölgelerini de içeren çok geniş hinterlandıyla avantajlı durumda bulunduğunu söyledi.

Kayseri ve Konya bölgesinde sanayileşmenin planlandığını belirten Lokmanoğlu, bu bölgeye geçişin, gelişmiş lojistik altyapısı nedeniyle Mersin’den yapılabileceğini, dolayısıyla bu konu üzerinde yoğunlaşarak lobi yapılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, ilçede 13 Haziran’da hizmete başlayan Anamur İskelesi ve haftada 4 gün yapılan Anamur-Kıbrıs deniz otobüsü seferleri hakkında bilgi verdi.

İskelenin sadece yaz döneminde değil Anamur ekonomisine katkı vermek üzere yıl boyunca çalışmasını arzuladıklarını belirtilen Tuna, oda ve borsa başkanlarının lobi ve tanıtım çalışmalarına destek olmasını istedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0