a
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Vahap Seçer: “Atatürk Parkı ile Kültür Parkının Tahsisleri Bize Verilmeli”

Vahap Seçer: “Atatürk Parkı ile Kültür Parkının Tahsisleri Bize Verilmeli”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atatürk Parkı ile Kültür Park’ın kesin tahsislerinin biran önce kendilerine verilmesi gerektiğini söyledi.

PROJELERİMİZ HAZIR, İHALEYE ÇIKAMIYORUZ

Kentin en önemli yeşil alanları Atatürk Parkı ile Kültür Park’ta vatandaşların ihtiyacı olan yatırımları gerçekleştirebilmek için, bu parkların kesin tahsislerinin kendilerine biran önce verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Söz konusu parklardaki eksiklerin yerine getirilmesi için projelerimiz hazır. Kesin tahsisleri bize verildiği anda, hemen ihaleye çıkarak projelerimizi hayata geçirecek konumdayız” dedi. Daha önceki yönetim tarafından 52 milyon lira harcama yapılmasına rağmen Atatürk Parkı’nın hak ettiği konuma kavuşamadığını kaydeden Başkan Seçer, “Burada bazı düzenlemeler yaptık. 2 yıl önceki Atatürk Parkı ile şimdiki Atatürk Parkı bir değil. Şu an vatandaşlarımız aileleriyle birlikte burada rahatça gezebiliyor. Önceden hoş olmayan durumlar vardı. Fakat üzerine bir şeyler daha yapmak istiyoruz. Atatürk Parkı’nı çok modern bir park haline getirmek istiyoruz, fakat her ne hikmetse kesin tahsisi bize verilmiyor. Kesin tahsis verilmediğinden dolayı da, projelerimizi gerçekleştirmek için ihaleye çıkamıyoruz” dedi.

DAVUL BENDE TOKMAK BAŞKASINDA OLMAZ

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün tahsisler konusunda kendilerine sürekli zorluk çıkarmasının anlaşılamaz olduğunu belirten Başkan Seçer, “Milli Emlak maalesef kesin tahsis konusunda sürekli ayak sürüyor ve süreci uzatıyor. Bunun sebebini anlamış değilim. Zaten Atatürk Parkı’nın da Kültür Park’ın da bakım, onarım ve temizliğini biz yapıyor, güvenliğini biz sağlıyoruz. Atatürk Parkı için alınan 2 yıllık ön tahsis süresi dolmuş durumda. Kesin tahsisini versin ki ihaleye çıkalım ve park içinde yapmak istediğimiz projelerimizi hayata geçirelim. Atatürk Parkı’nı adına yakışır bir hale getirelim. Davul benim boynumda, tokmak başkasının elinde. Böyle bir anlayış olmaz” dedi.

KÜLTÜR PARK DA AYNI DURUMDA

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Park için de aynı sorunu yaşadıklarını belirten Başkan Seçer, “Kültür Park’ın tahsis süresi de bitmek üzere. Zaten 6 ay teftişe gönderdiğim için, 6 ay da tahsisi gelmediği için burada bir çivi bile çakamadım. Yapılan görüşmeler neticesinde burada bazı düzenlemeler yaptık. Yürüme yolunu düzelttik, belli aralıklarla tuvaletler monte ettik, bir nikah salonu ve 8 kafeyi vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Yeni kafeler açılacağının da müjdesini şimdiden verebilirim. Kültür Park içerisinde yer alan Orkide Kafe’yi de dijital kütüphaneye çeviriyoruz. Parkın temizliği ve güvenliğini de biz sağlıyoruz. Özellikle pandemiyi tüm şiddetiyle yaşadığımız şu günlerde vatandaşlarımız, aileleriyle birlikte bu parkta güzel vakit geçirebiliyorlar. Buranın da kesin tahsisi tarafımıza verilirse, Kültür Park’ta da vatandaşlarımızın beklentilerine uygun daha kapsamlı projeleri daha kolay bir şekilde hayata geçirebileceğiz” dedi.

TAHSİSLER BİR LÜTUF OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Tahsis isteklerinin sadece Atatürk Parkı ve Kültür Park’la sınırlı olmadığını; Anamur Hali, Anamur Rauf Denktaş Parkı, Bozyazı Hali ve Tarsus Kültür Merkezi ile ilgili de tahsis taleplerinin olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Söz konusu yerlerin tahsisi konusunda Sayın Vali’yi ziyaret ederek bilgi verdim. Sayın Bakan Lütfü Elvan ile de yine aynı şekilde görüştüm. Çünkü tahsisi olmayan bir hazine arazisini ihaleye çıkarmam mümkün değil. Tahsisle ilgili başvurularımızı nezaketle takip ediyoruz. Fakat, bu tahsislerin bize verilmesi sanki iktidarın CHP’li belediyelere veya belediyelere topyekün bir lütfu gibi algılanmasın. Kimin malını kimden istiyoruz? Sonuçta bu yerler halkın malı ve ben de halkı temsil eden birisiyim. Umut ediyorum en kısa sürede bu sorunların üstesinden geliriz” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0