a

Yenişehir Belediye Meclis Üyelerinden Mersin Cemevi’ne Ziyaret

Yenişehir Belediyesi Meclis üyeleri Mersin Cemevini ziyaret ettiler.

ABF İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, meclis üyelerini selamlayarak Cemevi işleyişi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

2020 yılı Mart ayından beri ülkemiz koronavirüsle mücadele etmektedir. Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulmamış olması bizim işlerimizi daha da zorlaştırdı. Son bir yıldır cemevimizde koronasız cenazelerin erkanları dışında hiçbir hizmet yürütülemiyor.

Cenaze hizmetlerini, maske, mesafe kurallarına uygun az katılımla yürütüyoruz. Üyelerimiz korona nedeniyle üye aidatlarını bile ödemeye gelemiyorlar. Bizim de görevimiz devletimizin aldığı kararlar çerçevesinde insanlarımızın sağlılıklarını korumamızdır.

Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin’in verdiği gülbenk(duadan) sonra lokma paylaşımına geçildi.

Alevi Bektaşi Federasyonu İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz,’’ Yenişehir Belediyesi Meclis üyelerinin Cemevimizi ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Özellikle Yenişehir Belediye Meclisinde alınan kararla Cem Salonumuzun tamirat ve tadilatına verilen destekten dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. İl dışında olması nedeniyle bu toplantıya katılamayan Sayın Abdullah Özyiğit ‘i bir sonraki toplantıda aramızda görmek isteriz. Ayrıca Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ında Cem salonumuzun tamirat ve tadilatında verdiği destek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyemize, Yenişehir ve Akdeniz Belediyelerine, bu arada kendi ilçe sınırları içinde bulunan Cemevilerine verdikleri destekten dolayı Mezitli ve Toroslar Belediyelerimize bir kez daha teşekkür ederim. Belediye Meclis üyelerimizin görüşlerini belirtmeleri bizleri memnun edecektir. Bütün belediyelerimizin Cemevilerimizin sorunlarınlarıyla ilgilenmeleri en büyük beklentimizdir.Bizim özel bir beklentimiz yoktur. Camilere verilen desteğin Cemevilerimize de verilmesini bekliyoruz.Bugüne kadar cemevilerimizin yasal statüye kavuşturulmamış olması biz Alevileri de üzmektedir. ‘’ diye konuştu.

Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, ‘’İnanç özgürlüğü, insan hakları meselesidir. İnsanların inançlarını yaşaması için kamu kurumların destek vermesi gerekmektedir. Mecliste Cemevi ile ilgili alınan kararlar halklar ve inançlar arasında barış ve huzuru getirmektedir. ’diye konuştu.

Meclis Üyesi Zekeriya Özgür,’’ Mersin Cemevi’nin yapılış aşamasında Hasan Bayrak döneminde belediye olarak, arsa tahsisi ve ruhsatı alma konusunda destek verdim. Belediye olarak destek vardır. Diğer özgürlükte olduğu gibi insanların dini inanç özgürlüğü olmalıdır.

Meclis Üyesi Fahrettin Kılıç,’’ Bir Toplumun inançlarını hiçbir baskıyla, hiçbir otoriteyle baskılayamazsınız ve yok edemezsiniz. İnsanlar inançlarını yaşayabildiği kadar varlardır. ’’ Diye konuştu.

Meclis Üyesi Musa Taş,’’ Cemevi dernek gibi algılanmamalıdır. İmar planlarında ibadethane olarak işlenmesi halinde cemevilerinin talepleri belediyeler tarafından kolay bir şekilde karşılanır.’’ Diye konuştu.

Meclis Üyeleri, Mersin Cemevi Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Cem Salonundaki çalışmaları inceleyerek ayrıldılar.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0