a

Yenişehir Belediyesi 8 Mart Etkinlikleriyle Farkındalık Yarattı

Mersin Yenişehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri düzenledi.

Yenişehir Kent Konseyi ile Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği iş birliğiyle yapılan etkinliklerde şiir dinletileri sunuldu, tiyatro oyunu sahnelendi, şair ve yazarlar okurlarıyla buluştu. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere katıldı.
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde “Mor Cepken Şairlerden Şiirlere” etkinliği ile başlayan program “Adın Kadın Olunca” şiir dinletisi ve resim sergisi ile “Çiçekçi Kadın” adlı canlı performansıyla devam etti.

Şair ve yazarlar da gün boyu kitaplarını okurları için imzaladı.
Katılımcıları selamlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti. Başkan Özyiğit, “Kadın en güzel şiirlerde anlatılır. Her şeyi çok açık söylemeden mesajla, ruha dokunarak en güzel anlatılacağı şiir olsa gerek, resim olsa gerek. Onun için burada emek veren bütün sanatçılarımızı, yazarlarımızı kutluyorum. Birlikte ne engel olursa olsun aşacağımıza olan inancımızı da belirtiyorum. Kimse Türkiye’yi geriye götüremez, Atatürk’ün kurduğu ve hedeflediği yolda birlikte adım adım ilerleyeceğiz” dedi.

Yenişehir Belediyesi Kişisel Gelişim Merkezi (KİGEM) müzik ve tiyatro kursiyerleri de etkinlikler kapsamında “Mersin’in Kadınları Tiyatroda” adlı oyunu sahneledi. Semihi Vural’ın Kilikya’dan Tarsus’a, Mersin’in mitolojik, tarihi ve çağdaş kadınlarını anlattığı metinler, Çağlar Ekinci yönetmenliğinde sahneye uyarlandı. Oyunun özgün müziklerini ise Veli Polat yine KİGEM müzik kursiyerlerinden oluşan bir koroyla seslendirdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, seyircilerin büyük beğeniyle izlediği oyunun sonunda oyunda rol alan kursiyerle çiçek verdi. Yenişehir Belediyesinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı etkinlikler 7 Mart Pazartesi günü de devam edecek.

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0