a

Erdoğan, Ukrayna’ya Gidecek!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç hafta içinde Ukrayna'ya gideceğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna geriliminde savaş riski her geçen gün artarken dikakt çeken bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç hafta içinde Ukrayna’ya gideceğini ve Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceğini söyledi.

Düşünce kuruluşu Circle Foundation tarafından düzenlenen panele katılan Kalın, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, siyasi egemenliğini ve sosyal bütünlüğünü desteklediğini vurguladı.

“ERDOĞAN, TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ”

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her iki lideri de Türkiye’ye gelmeye, aralarındaki sorunları ve farklılıkları çözmek için bir toplantı yapmaya davet ettiğini söyledi. “Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi azaltmak için oynayabileceği her türlü rolü oynamaya hazır. Bunu hem Rusya ve Ukrayna’nın dostu hem de bir NATO müttefiki olarak yapıyoruz.”

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç hafta içinde Ukrayna’ya bir ziyaret gerçekleştirerek, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceğini de söyledi, “Aynı zamanda sonuçları büyük olacak her türlü askeri harekattan kaçınmak için Ruslarla da yakın temas halinde olacağız” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0