a

Silifke’de Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezi Açıldı

Silifke Belediyesi tarafından yapılan Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı konuşmada, “İlçemizde yaşayan otizmli çocukları tesbit etmek ve onların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezini bugün törenle hizmete açıyoruz. Bu merkez sayesinde otizmli çocuklarımızın eğitim, spor, sanat ve kültür alanlarında eğitilerek toplumsal hayata katılmalarını amaçlıyoruz. Otizmli çocuklarımızın eğitimi için ne gerekiyorsa merkezimizde bulunacak ve ailelerimiz de bu hizmetlerimizden ücretsiz bir şekilde faydalanacaklardır. Ayrıca engelsiz üretim atölyemizi de bugün hizmete açtık. Bu atölyelerde üretilen el ürünlerinin pazarlanması için biz de belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. Ülkemizde yaşanan korona virüs salgını nedeniyle de özellikle bu çocuklarımızın korunması ve kollanması amacıyla biraz daha itinalı davranıyoruz. İnşallah bu sıkıntılı günleri geride bırakarak bu merkezimizden faydalanan özel çocuklarımızın sayısını daha da artıracağız. Yapacağımız yeniliklerle hizmet alanımızı genişleterek merkezimizi daha donanımlı hale getireceğiz. Ailelerimiz, eğitimcilerimiz ve belediyemizin de katkıları ile ilçemizde yaşayan özel çocuklarımızı topluma kazandıracağız. Her zaman özel çocuklarımızın yanındayız” dedi.

Otizmli çocukların velileri adına bir konuşma yapan Fulya Arslan’da konuşmasında, “Otizmli çocuklarımızın eğitilmesi ve topluma kazandırılması için böylesi güzel bir tesisi ilçeye kazandıran Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’a çok teşekkür ediyorum. Özel çocuklarımızı sevgi ve şefkatle kucaklamalıyız. Otizmli çocuklar hepimizin. Bizler aileler olarak bu merkezde bir nefes alıyoruz. Bizlere destek veren ve özel çocuklarımızı benimseyen Silifkelilere ve Belediye Başkanvekilimiz Sadık Altunok’a minnet borçluyuz” diyerek duygularını dile getirdi.

Törende ayrıca MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, İlçe Başkanı Levent Nogay, Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Kenan Peker, İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, İlçe Belediye Başkanları da yaptıkları konuşmalarda, otizmli çocuklar eğitim merkezinin açılmasında emeği geçen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’a, belediye meclis üyelerine, belediye çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiklerini açıkladılar.

Törene katılan Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’da konuşmasında, “Bireyler arasında ayrımcılık yoktur. Bu çocuklarımız eksik değil, farklı çocuklardır. Devletimiz ve milletimizi kimselere muhtaç etmeyecek güçtedir. Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok 2 Nisan otizm farkındalık gününde ilçemizde bir fark yarattılar. Böylesine güzel bir yuvayı özel çocuklarımıza kazandırdılar. Biz de Silifke Kaymakamlığı olarak bu merkezin açılmasında her türlü desteği sağladık. Bundan sonra aynı şekilde desteklerimiz sürecektir. Hep birlikte el ele vererek Silifke’mize bir otizm okulu açılması için gerekli çalışmaları kısa sürede başlatacağız. Otizmli çocuklarımızın eğitim alanında ihtiyaçlarına cevap verecek olan bu merkezin Silifke’mize, özel çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen başta Belediye Başkanvekilimiz Sadık Altunok ve ekibini de tebrik ediyorum” dedi.

Törene katılan konuklar kesilen kurdelanın ardından özel çocuklar tarafından hazırlanan resim sergisini de gezdi.

Silifke Belediyesi tarafından hizmete açılan Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezi açılışına Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, MHP 24. Dönem Mersin Milletvekili Kadir Ural, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, İlçe Başkanı Levent Nogay, Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Kenan Peker, İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, İl Ocak Başkanı Murat Sezer, İlçe Ocak Başkanı Mehmet Gürbüz, Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Temur ve mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, vatandaşlar, otizmli çocuklar ve velileri katıldılar.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0