a

Devlet Bahçeli’nin Süleyman Soylu Israrının Nedeni Belli Oldu!

Devlet Bahçeli'nin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in video ve Twitter mesajlarıyla hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya desteğindeki ısrarın nedeni belli oldu!

Devlet Bahçeli’nin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in video ve Twitter mesajlarıyla hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya desteğindeki ısrarın nedeni belli oldu!

Günboyu’nda yer alan habere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Süleyman Soylu’ya verdiği açık desteğin, terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen mücadelenin kesintiye uğramaması eksenine oturduğu kaydediliyor. Nitekim; Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki ısrarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı “Hamdolsun” açıklamasına karşılık, “Arkamızdan dolanıyorlar müttefikler edebiyatı yapıyorlar. Teröristlerle iş tutuyorlar stratejik ortaklıktan bahsediyorlar. 15 Temmuz darbecilerini koruyorlar, FETÖ’yü barındırıyorlar demokrasi ve hukuk alanlarında bize parmak sallıyorlar” değerlendirmesi ‘Cumhur İttifakı’nın ortakları arasındaki uçurumu derinleştirdiği’ şeklinde değerlendiriliyor.

İMRALI TRAFİĞİ HAREKETLENDİ

İmralı canisi Abdullah Öcalan’la yeniden temas kurulduğu iddiaları kulisleri hareketlendiren en sıcak gelişme olarak ifade ediliyor. Bu iddiaları destekler nitelikte garip tesadüflerin üst üste gelmesi de kafaları iyice karıştırmış görünüyor. HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nun, “Biden’ın Erdoğan’a ‘Demokrasiye yönelik adımlar atarsanız size destek veririz’ dediğine dair duyumlar aldıklarını belirtip “AKP ile yeniden bir çözüm süreci başlatılırsa HDP olarak iktidarla uzlaşabileceklerini” söylemesi, HDP heyetinin gerçekleştirdiği ABD ziyareti, MHP’deki rahatsızlığı zirveye çıkarıyor. Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Bahçeli’nin “Kapatılsın” dediği Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararı üzerine tahliye edilmesi de tansiyonu artıran bir gelişme olarak kulislerde yer aldı. MHP’ye yakın kaynaklar, Bahçeli’nin ittifak ortağı AKP’nin perde arkasından yürüttüğüne inandığı yeni çözüm sürecinden rahatsızlığını Soylu’ya sahip çıkarak ortaya koyduğunu değerlendirip, “AKP, yeni çözüm süreciyle ilgili net bir tavır ortaya kaymadıkça bu pilav daha çok su kaldırır” yorumunu yapıyor.

MHP İLE ARTIK OLMUYOR

Duayen AKP milletvekilleri de kulislerde Erdoğan’ın verdiği karardan dönmeyeceğini ve ilk kabine revizyonunda Soylu’yu görevden alması gerektiğini söylüyorlar.

AKP tabanı da milletvekilleri de aslında kabinede bir köklü değişiklik bekliyor. Gerek AKP’nin bazı milletvekilleri gerekse tabanın büyük bir kesimi Cumhur İttifakı’nın artık ilerlemediğini bu yüzden AKP’nin MHP den ayrılarak yoluna devam etmesi gerektiğini vurguluyor. Bir AKP milletvekili şunları söylüyor: “AKP ve Erdoğan, Doğu ve Güneydoğuda MHP ve Bahçeli’nin HDP politikası nedeniyle büyük oy kaybına uğruyor. MHP aslında AKP’ye oy kazandıran değil oy kaybettiren bir durumda. Eğer Cumhur İttifakı olmasa partimiz tek başına kalsa AKP’nin yine eski oylarına kavuşacağını düşünüyoruz.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0